Știri

Italia: Amendă 5.000 de euro și camion confiscat 3 luni pentru cabotaj ilegal

Amendă 5.000 de euro și confiscarea camionului timp de 3 luni, cu asta s-a ales un șofer ucrainean care a prezentat un CMR fals pentru a ascunde activitatea de cabotaj ilegal în Italia.

Săptămâna trecută, Poliția Locală din Regno Galliera a oprit pentru un control de rutină un camion care se deplasa în zona interportului din Bologna, condus de un șofer ucrainean.

Italia: Amendă 5.000 de euro și camion confiscat 3 luni pentru cabotaj ilegal

Controlul a vizat și verficarea documentelor de transport (CMR) referitoare la două operațiuni distincte cu locuri de încărcare și descărcare exclusiv pe teritoriul italian. Pentru a legitima cele două operațiuni de transport, șoferul le-a prezentat polițiștilor un CMR referitor la o operațiune de transport cu intrare în Elveția.

VEZI ȘI: Italia: Amendă totală de peste 15.000 de euro pentru condus fără card tahograf

Completat cu pixul și fără ștampilele de primire a mărfurilor, documentul a stârnit suspiciunea agenților de poliție. După câteva verificări și apeluri telefonice la presupusul destinatar, suspiciunile acestora s-au confirmat. CMR-ul era fals și fusese întocmit chiar de către șofer pentru a ascunde, de fapt, o activitatea de cabotaj ilegal în Italia.

Amendă 5.000 de euro și confiscarea vehiculului pentru 3 luni

Acest lucru a dus la aplicarea unei amenzi administrative de 5.000 de euro, la retragerea certificatului de înmatriculare a vehiculului și la reținerea administrativă a vehiculului timp de trei luni. În plus, șoferul a fost acuzat și pentru „emiterea de facturi sau alte documente pentru tranzacții inexistente”.

Neprezentarea documentelor referitoare la activitatea de cabotaj desfășurată sau în curs de desfășurare se consideră cabotaj ilegal, în Italia, și este sancționat cu o amendă administrativă de la 5.000 la 15.000 de euro și cu imobilizarea vehiculului pentru o perioadă de trei până la șase luni.

De asemenea, în momentul controlului, s-a constatat că vehiculul era supraîncărcat cu aproape o tonă peste limita legală.

Din aceeași categorie...

Back to top button