ȘtiriTop News

Italia: Amendă totală de peste 15.000 de euro pentru condus fără card tahograf

Doi șoferi de camion au rămas fără permis de conducere, în timp ce firma pentru care lucrau a primit o amendă totală de peste 15.000 de euro pentru condus fără card tahograf, în Italia.

În urmă cu câteva zile, în Piazza Cattaneo, Poliția Municipală din Torino a oprit pentru un control un camion articulat cu semiremorcă frigorifică, în cabina căruia se aflau doi șoferi.

Italia: Amendă totală de peste 15.000 de euro pentru condus fără card tahograf

Potrivit torinoggi.it, când au văzut poliția, cei doi șoferi doi șoferi au încercat să introducă cardul în aparatul tahograf, însă prea târziu.

După ce au fost opriți, polițiștii au descărcat datele din aparatul tahograf. Din analiza acestora s-a constatat că cei doi șoferi au condus alternativ camionul, dar fără să introducă cardul șoferului în aparatul tahograf, chiar și în cele 28 de zile anterioare controlului, parcurgând până la 800 de kilometri pe zi.

VEZI ȘI: Germania: Săptămâna trecută a fost marcată de numeroase controale rutiere

În plus, pentru a nu fi detectată această manipulare a orelor de muncă și odihnă, cei doi șoferi ar fi activat o funcție specială care le permitea să nu se odihnească, punând astfel în pericol siguranța rutieră.

Amendă totală de peste 15.000 de euro

Celor doi șoferi li s-a retras pe loc dreptul de a mai conduce, durata suspendării urmând să fie decisă ulterior de un judecător. În plus, fiecăruia i s-au reținut câte 10 puncte pe permisul de conducere.

Societatea care deține camionul a primit o amendă totală în valoare de peste 15.000 de euro și o invitație de a furniza detalii despre cei care au condus fără card tahograf. De asemenea, aceasta a fost raportată organelor competente.

Din aceeași categorie...

Back to top button