Știri

Italia: Consiliul de Stat confirmă obligativitatea senzorilor pentru camioane din Milano

În Italia continuă telenovela senzorilor pentru camioane necesari în orașul Milano. Cel puțin pe moment, senzorii sunt din nou obligatorii.

Consiliul de Stat din Italia, cea mai înaltă curte în ce privește hotărârile administrative, a acceptat recursul municipalității din Milano împotriva deciziei Tribunalului Administrativ Regional Lombardia, care anulase cerința privind senzorii de proximitate pentru camioane care circulă în orașul Milano.

Conform presei locale, regulile impuse de Primărie rămân în vigoare. Asta înseamnă că toate camioanele cu o masă totală care depășește 12 tone și vehiculele de transport de persoane cu mai mult de opt locuri și o masă totală care depășește 5 tone trebuie să fie echipate cu senzori pentru detecția pietonilor și bicicliștilor.

Până la 31 decembrie 2024, vehiculele pot circula și fără senzori, atâta timp cât au un contract de achiziție la bord. De asemenea, rămâne în vigoare obligativitatea aplicării unui autocolant care să avertizeze bicicliștii despre pericolul apropierii de vehicul.

VEZI ȘI: Routier European Transport va opera terminalul intermodal Oradea în următorii 10 ani

”Decizia Consiliului de Stat aduce și mai multă incertitudine în rândul operatorilor de transport și, mai ales, deschide calea unor reglementări neuniforme. Fiecare municipalitatea din Italia va putea adopta inițiative autonome și necoordonate”, a declarat Secretarul general al asociației de transport rutier Assotir, Claudio Donati, citat de presa locală.

Din aceeași categorie...

Back to top button