ȘtiriTop News

Italia crește lungimea maximă a combinațiilor articulate la 18 metri

La data de 10 septembrie a fost publicat în Gazeta Oficială numărul 217 Decretul Lege 121/2021, cunoscut și ca Decretul Infrastructurii, care permite creșterea lungimii maxime a camioanelor articulate care circulă în Italia la 18 metri.

Decretul aduce mai multe modificări importante pentru transportul de mărfuri din Italia, cea mai importantă fiind creșterea lungimii maxime a combinațiilor articulate (cap tractor + semiremorcă sau camion + remorcă) de la 16,5 la 18 metri (inclusiv dispozitivele de cuplare).

Italia crește lungimea maximă a combinațiilor articulate la 18 metri

Creșterea volumului util al remorcilor nu vine la pachet și cu o creștere a greutății maxime permise, care rămâne la 44 de tone. Modificările sunt incluse în Articolul 1 din Decret, care modifică articolul 61 al legii 285 din 30 aprilie 1992.

Creșterea lungimii camioanelor articulate face operațional pentru transportatori experimentul denumit Progetto Diciotto (Proiect 18). Acesta a fost început în 2009 de asociația Anfia și unele companii de transport, cu scopul de a crește capacitatea de transport și de a reduce numărul de vehicule comerciale.

VEZI ȘI: Repausul săptămânal normal în cabină vă poate costa 20.000 de coroane, în Suedia

O combinație de 18 metri lungime poate transporta până la 37 de europaleți, în loc de 33 la una de 15,5 metri.

Articolul 1 permite de asemenea și modificarea remorcilor și remorcilor în ateliere private autorizate. Schimbarea a fost introdusă la dorința asociațiilor de transportatori, care doresc scurtarea timpilor de primire a vehiculelor modificate.

Decretul Lege se aplică de la 12 septembrie, dar trebuie ratificat de Parlament în 60 de zile pentru a deveni definitiv.

Din aceeași categorie...

Back to top button