Știri

Curier român acuzat de transport internațional ilegal în Italia

Poliția Rutieră din Montecatini (Italia) a oprit în trafic un vehicul de 3.5 tone înmatriculat în România, în urma controlului efectuat curierul român fiind amendat pentru transport internațional ilegal.

În fiecare zi, zeci poate chiar sute (nimeni nu are o evidență exactă a acestora) de vehicule comerciale ușoare cu masă maximă de până în 3,5 tone, transportă anumite mărfuri din Italia în spre Europa de Est, fără a avea autorizațiile internaționale necesare pentru efectuarea de transport internațional. Acestea fac ilegal acest tip de transport, mizând pe faptul că au numere de înmatriculare străine și sunt vehicule mici, care pot scapa mai bine decât camioanele de un eventual controlului.

În cele mai multe dintre cazuri, aceste vehicule comerciale efectuează servicii de curierat din Est către Italia și invers, transportând mici colete din și înspre România sau Bulgaria cu 10 euro, preț substanțial mai mic decât cel al serviciilor de curierat regulat.

Cei care conduc astfel de activități de transport internațional ilegal riscă întotdeauna confiscarea mărfii și vehiculului de către autorități, așa cum s-a întâmplat și în cazul vehicului de 3.5 tone înmatriculat în România, care mai avea și o remorcă, de asemenea, înmatriculată în țară.

În timpul controlului efectuat asupra vehiculului de transport românesc, agenții au găsit zeci de pachete cu adrese ale unor terțe persoane din România, constatându-se astfel încălcarea legislației internaționale de transport, care se supune unor norme care prevăd o autorizație specifică. Activitatea de transport ilegal este demonstrată și de agenda în care erau trecute datele expeditorilor și destinatarilor, sumele plătite pentru transportul precum și cărți de vizită ale proprietarului vehiculului pe care erau trecute datele de contact ale „agenției” de transport.

Deși proprietarul vehiculului înmatriculat în România a încercat să justifice situația, agenții de poliție nu l-au crezut și i-au tăiat o amendă în valoare de 4.130 euro pentru efectuarea unui serviciu de curierat internațional ilegal.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button