Știri

Italia a dispus reintroducea controlului temporar la frontiere

Italia au dispus reintroducerea controlului temporar la frontiere, în perioada 10 – 30 mai 2017, ca parte a măsurilor de securitate cu ocazia desfășurării reuniunilor în format G7.

Reintroducerea controlului temporar la frontiere se aplică la punctele de frontieră terestre, maritime și aeriene ale Italiei, urmare suspendării temporare a Acordului Schengen pentru libera circulație a persoanelor.

Italia a dispus reintroducea controlului temporar la frontiere

MAE recomandă cetățenilor români care se vor deplasa în această perioadă în Italia, inclusiv în interiorul Spațiului Schengen, să dețină toate documentele personale valabile pentru control.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și un telefon de urgență: +393451473935.

VEZI ȘI: De la 1 iulie 2018, toată rețeaua de drumuri din Germania se va supune taxării

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Din aceeași categorie...

Back to top button