Știri

[Italia] Doi soferi slovaci arestati pentru ca transportau imigranti

Conform, Trasporto Europa, Poliția Rutieră din Italia a descoperit, duminica (03.05.2015) pe autostrada A26 la intersectia Castellazzo Bormida, cinci transfugi afgani intr-un camion cu numere de Slovacia.

Din primele declaratii ale celor cinci refugiati afgani rezulta ca acestia si-au inceput calatoria in Serbia, dupa ce au platit unui tert o suma de bani pentru a se putea urca in camion. Timp de douăzeci de ore, cei cinci refugiati au calatorit fără sa se hidrateze sau sa se hraneasca.

[Italia] Doi soferi slovaci arestati pentru ca transportau imigranti

Camionul slovac in care au fost prinsi, a plecat din Macedonia si trebuia sa ajunga in Spania. Soferul a trecut granița cu Italia, pe la Trieste și a călătorit continuu până în zona de servicii, Bormida West, acolo unde a fost oprit si verificat de către ofițerii Poliției Rutiere, alertata de alți șoferi care au auzit zgomote provenind din remorcă. La început, cei doi soferi profesionisti slovaci, care lucrau in echipaj, au fost reținuți dar si-au sustinut nevinovatia in ceea ce priveste acuzatia de transport clandestin.

Insa, după declaratiile celor cinci transfugi afgani, anchetatori i-au acuzat de trafic de persoane, deoarece acestia au stiut tot timpul ca se afla persoane necunoscute la bordul camionului. Pe langa acesta acuzatie, cei doi slovaci sunt suspectati si de tratament inuman datorită spațiului limitat rezervat pentru ei în zona de marfa și lipsa de apă și alimente, circumstanta agravanta conform declaratiei procurorului care se ocupa de acest caz.

Din aceeași categorie...

Back to top button