ȘtiriTehnologie

Italia a instalat prize electrice pentru camioanele frigorifice

Autobrennero a instalat pe autostrada A22, la Sadobre lângă Vipiteno și în terminalul intermodal Trento Nord, prize electrice pentru alimentarea unităților de frig ale camioanelor frigorifice.

Camioanele frigorifice oprite în cele două zone de odihnă vor putea menține temperatura în compartimentul de marfă, fără a fi nevoie să pornească motoarele diesel ale compresoarelor montate pe remorcă, evitându-se astfel poluarea fonică și a aerului.

Italia a instalat prize electrice pentru camioanele frigorifice

Momentan În prezent, cele cinci prize electrice montate de compania olandeză NomadPower sunt alimentate gratuit cu energie electrică. Pe viitor, acestea vor putea fi activate prin intermediul unei aplicații de smartphone sau prin apel telefonic.

Înainte de a utiliza serviciul, șoferul trebuie să se înregistreze prin intermediul unei pagini web fie de pe telefon. Apoi, acesta poate conecta camionul la priză prin intermediul unui cablu electric. Alimentarea cu energie electrică este activată sau dezactivată prin intermediul unei aplicații specifice pentru smartphone-uri, website sau chiar apel telefonic.

VEZI ȘI: Soluții inteligente pentru transportul cu frig

Acest lucru se întâmplă în mod automat, prin introducerea codului de cinci cifre înscrise pe priză. După terminarea pauzei, sistemul notifică cantitatea de energie utilizată și costul în euro corespunzător (atunci când sistemul de plată va fi introdus).

Fiecare priză este dotată cu două puncte de distribuție conectate la o unitate centrală echipată cu modem-uri, sisteme GPRS și contoare inteligente capabile să monitorizeze consumul și starea sistemului.

Proiectul face parte din programului european de reducere a zgomotului și a impactului asupra mediului din sectorul de transport în cadrul TEN-T.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button