Știri

Nereguli descoperite în cadrul unei acțiuni de control rutier în Italia

Cincisprezece ore de condus fără întrerupere, nici măcar pentru o cafea. Binențeles, vorbim de o nouă încălcare a perioadelor de condus și odihnă descoperită de autoritățile din Italia în cadrul unei acțiuni de control împotriva cabotajului rutier ilegal.

Protagonistul negativ este un șofer de camion de origine poloneză oprit de către agenții poliției municipale din Modena, în timpul unui control de rutină a vehiculelor comerciale grele. Șoferul de camion a fost sancționat pentru încălcarea regulamentului privind timpii de condus și odihnă cu 800 de euro și obligat să-și întrerupă programul pentru efectuarea pauzei conforme orelor conduse.

În timpul operațiunii de control, poliția municipală a oprit în total 18 vehicule de transportul mărfă, înregistrându-se 28 de încălcări ale Codului Rutier italian, în toate dintre aceste cazuri fiind vorba de conducători auto ai unor vehiculele comerciale de transport marfă înmatriculate în alte țări decât Italia.

Nereguli descoperite în cadrul unei acțiuni de control rutier în Italia

În cadrul acțiunii a mai fost amendat cu 2.000 euro un șofer de camion danez care nu avea la bordul vehiculului documentația necesară pentru transportul internațional.

VEZI ȘI: Francezi solicită mai multe controale împotriva cabotajului rutier

Acțiunea poliției municipale de oprire a tuturor vehiculele de transport marfă cu numere de înmatriculare străine a făcut parte dintr-o acțiune mai mare a autorităților italiene împotriva cabotajului rutier, care, în opinia presei de specialitate și a asociațiilor de transport din “Cizmă” trebuie să continue și eventual să se înmulțească.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button