Infrastructura

Italia: Plan de investiții de 7,2 miliarde de euro pe A22 Brennero

Compania Autostrada del Brennero a prezentat un plan de investiții de 7,2 miliarde de euro pentru a obține concesiunea autostrăzii italiene A22.

Pe lângă întreținerea infrastructurii, fondurile vor fi utilizate pentru a crea primul Coridor Verde din Italia, prin digitalizare, tranziție ecologică și intremodalitate.

Italia: Plan de investiții de 7,2 miliarde de euro pe A22 Brennero

Mai exact, planurile de investiții prevăd o a treia bandă pe sens între Verona și Modena și completarea unei a treia benzi, dinamice, între Verona și Bolzano.

În plus, autostrada va fi pregătită pentru condusul autonom, ca parte a proiectului C-Roads, dar și pentru realimentarea vehiculelor electrice, inclusiv a celor alimentate cu hidrogen.

VEZI ȘI: România și Italia au semnat un acord privind controlul legalității detașării muncitorilor

De asemenea, proiectul prevede construcția de centre intermodale pentru transportul combinat rutier-feroviar, dar și o conexiune cu portul fluvial Valdaro.

Acest plan de investiții a fost înaintat Ministerului Infrastructurii, care va decide dacă Autostrada del Brennero va primi sau nu concesiunea autostrăzii A22.

”Am prezentat o propunere care va reproiecta mobilitatea de-a lungul axei Brenner-Modena, cu un volum de investiții care va depăși de 3 ori, la valoarea actuală, suma necesară pentru construcția inițială a autostrăzii”, a comentat administratorul delegat Diego Cattoni.

Din aceeași categorie...

Back to top button