Logistica

Italia și Franța vor dezvolta unui serviciu de transport combinat prin Frejus

Italia a aprobat acordului pentru dezvoltarea serviciului de transport combinat pe ruta Orbassano (lângă Torino) și Aiton prin Frejus.

Pe 9 octombrie 2009, la Luxemburg, reprezentanții guvernelor italian și francez au semnat un acord pentru promovarea dezvoltării autostrăzii alpine feroviare (Ferroviaria Alpina Autostrada), mai exact, un serviciu de transport combinat (rutier-feroviar) între Orbassano (lângă Torino) și Aiton prin trecătoarea Frejus.

Italia și Franța vor dezvolta unui serviciu de transport combinat prin Frejus

Decizia Consiliului de Miniștri din data de 24 martie reprezintă cel mai recent pas în cadrul unui proces lung, care a început în noiembrie 2003, într-un mod experimental, prin intermediul unei companii deținute de FS și SNCF.

Serviciul de transport combinat ar urma să utilizeze vagoane cu sisteme Modalohr, care permit încărcarea și descărcarea rapidă a remorcilor fără utilizarea sistemelor de ridicare.

Conform presei din Italia, momentan nu se cunoasște exact conținutul acordului aprobat de Consiliul de Miniștri.

VEZI ȘI: Compania Waberer’s anunțat că se retrage din Belgia din cauza condițiilor ostile

Cel mai recent act este finanțarea serviciului recent aprobat cu 21 milioane euro pentru 2016, 5.4 milioane pentru 2017 și 2.6 milioane în 2018.

Tot până în 2018, pentru a evita eventualele sancțiuni din partea Comisiei Europene, italienii vor trebui să stabilească prin licitație publică administratorul acestui sistem de transport combinat.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button