Știri

Italia: Șoferi obligați să conducă până la 15 ore

Poliția din Vercelli, regiunea Piemont, a descoperit o companie de transport care obliga șoferii să conducă până la 15 ore într-un singur program, folosind mijloace de manipulare a tahografului.

Ancheta a pornit în urma unui pont anonim venit pe adresa poliției. Anchetatorii au urmărit camionul respectivei companii de transport timp de doi ani, timp în care au fost monitorizate perioadele de condus și odihnă ale șoferilor. Poliției Rutiere explică faptul că mai multe patrule au amendat în mod repetat șoferii acestei companiei de transport pentru încălcarea repetată a regulilor de condus și odihnă în diferite locuri din Italia. În cele din urmă, anchetatorii adunat suficiente probe provenite de la unsprezece șoferi, care au denunțat amenințări cu concedierea pentru a-i forța să falsifice documentele.

Angajații au explicat mecanismul de fraudă, care nu este deosebit de complex sau original, deoarece camioanele (evident vechi) au tahograful analog. In fiecare schimb de lucru, conducătorul auto a trebuit să completeze două discuri diferite: primul a raportat datele lor și când a ajuns la timpul maxim de conducere permis a introdus al doilea disc în tahograf, în conformitate cu datele unor colegi aflați in vacanta sau care nu mai erau angajați ai companiei. Pentru a da credibilitate la acest mecanism, compania de transport a elaborat scutiri și note de concediu false. În acest fel, un conducător auto putea conduce timp de cincisprezece ore. Nu toți angajații au acceptat șantajul companiei. Unul dintre ei a refuzat să se supună acestui mecanism și a fost concediat.

Italia: Șoferi obligați să conducă până la 15 ore

Printre documentele descoperite la sediul companiei, au fost chiar certificari false de reparații care nu s-ar fi întâmplat, lăsând vehiculele în stare proastă, inclusiv defecte în sistemul de frânare.

Aceste documente au fost făcute la un atelier închis de mai mulți ani și au fost semnate de către proprietarul companiei de transport. Procuratura a investigat toate probele existente și a luat decizia să-i pună sub acuzare pe cei trei proprietari ai companiei.

Din aceeași categorie...

Back to top button