Economic

Italia vrea să introducă eurovinietă pentru camioane la Brennero

Guvernul provinciei autonome Bolzano a aprobat un studiu de fezabilitate în vederea introducerii unei euroviniete pentru camioanele care tranzitează A22.

O directivă CE din 1999 permite introducerea unor taxe variate pentru anumite categorii de vehicule comerciale în funcție de normelor de poluare, cunoscute și sub numele de euroviniete. De altfel, această directivă a fost introdusă în unele țări europene.

Italia vrea să introducă eurovinietă pentru camioane la Brennero

Italia a luat în calcul aplicarea acestei directive pentru provincia autonomă Bolzano, profitând de memorandumul de înțelegere semnat cu Guvernul acesteia provincii în 2016 privind administrarea autostrăzii A22 Brennero, ce oferă posibilitatea introducerii unei taxe speciale.

Primul pas în acest sens a fost făcut pe 20 decembrie 2016, atunci când Guvernul provinciei autonome Bolzano a aprobat lansarea unui studiu de fezabilitate care va evalua valoarea taxelor suplimentare și creșterea posibilă a traficului greu în regiune. De asemenea, au fost discutate și chestiuni pur organizatorice și logistice, precum modul de plată.

Legislația prevede că regiunile montane să poată aplica o taxare majorată cu până la 25%.

Studiul va lua în considerare, de asemenea, realizarea mai multor venituri prin taxarea separată a utilizării tunelului feroviar Brenner.

VEZI ȘI: Peste 1.6 milioane camioane au traversat Canalul Mânecii în 2016

Motivele introducerii eurovinietei de tranzit a autostrăzii A22 Brennero, sunt: reducerea traficului vehiculelor grele poluante și a blocajelor de-a lungul autostrăzii A22, îmbunătățirea siguranței rutiere respectiv reducerea zgomotului și a poluării mediului.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button