Logistica

Italienii au făcut grevă împotriva contractelor de muncă temporare din România

Vineri, 31 martie 2017, sindicatele din Italia au blocat platforma CEVA Logistics din Stradella pentru a protesta împotriva procesului de angajare cu contracte de muncă temporare din România.

Mărfurile gestionate de platforma CEVA Logistics din Stradella sunt manipulate de către un grup de angajați ce aparțin consorțiului Premium Net, relatează trasportoeuropa.it

Italienii au făcut grevă împotriva contractelor de muncă temporare din România

În plus, față de personalul permanent, pe platforma logistică își desfășoară activitatea și câteva zeci de angajați temporari, care lucrează doar atunci când este necesar.

Sindicatele lucrătorilor din transport și logistică au constatat că de la începutul lunii martie 2017, cele 70 de posturi temporare au fost ocupate prin intermediul unei agenții de plasare a forței de muncă de lucrători din România, rezidenți în Italia.

Conform informațiilor furnizate publicației italiene de transport de Massimo Colognese, responsabil Filt Cgil, consorțiul Premium Net a apelat la agenția de muncă temporară Lodi, care, la rândul său, a cerut personalului la o agenție din București, care a plătit personalul administrat cu un contract românesc.

VEZI ȘI: Investigația BBC: Șoferi de camion IKEA plătiți cu 3.51 euro pe oră

Acest contract prevede plata unei părți a salariului în monedă românească, adică 1.400 de lei, aproximativ 307 de euro pe lună, restul urmând să fie plătiți sub formă de bonusuri la venitul lunar în valoare de 85 euro pe zi.

Pe 31 martie 2017, dată care a consemnat sfârșitul primei luni de lucru în acest regim, majoritatea lucrătorilor de pe platforma Ceva Logistics din Stradella au intrat în grevă,

După runda de negocieri s-a stabilit că lucrătorii temporari vor lucra pe un contract direct cu agenția italiană Lodi.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button