Italienii cer o flexibilitate mai mare a timpilor de condus

Italienii cer o flexibilitate mai mare a timpilor de condus

Președintele Confartigianato Transport, Amedeo Genedani, solicită Italiei să aplice toate cele 17 tipuri de exceptii prevăzute de Uniunea Europeană în aplicarea regulilor privind perioadele de conducere și odihnă pentru conducătorii auto.

Confartigianato Transport a ridicat această problemă și anul trecut, însă fără niciun rezultat concret. Acum, problema flexibilității timpilor de condus este din nou actuală, fiind considerată necesară pentru o mai mare flexibilitate în managementul timpului, mai ales în zonele logistice și industriale noi. De altfel, aceste tipuri de derogări sunt folosite în transportul intermodal.

Confartigianato Transport a dat ca prim exemplu Germania, care a aplicat toate cele 17 excepții ale Uniunii Europene prevăzute în Regulamentul 561/2006, în timp ce Italia aplică în prezent doar cinci.

Italienii cer o flexibilitate mai mare a timpilor de condus

Un alt exemplu în acest sens este Marea Britanie, care a solicitat și a obținut o excepție importantă în cazul indisponibilității unui pod rutier, prin aplicarea articolului 14 din Regulamentul 561/2006 care se referă la derogările temporare de la aplicarea articolelor 6 și 9 pentru operațiuni de transport speciale care nu aduc atingere articolului 1.

VEZI ȘI: Timpii de conducere – cea mai nouă aplicație mobilă

[pullquote align=”right” cite=”Amedeo Genedani, Președinte Confartigianato Transport” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]În situații de urgență n-ar trebui să ezităm să întrebăm ce ar putea ajuta mii de companii de transport și lucrători ai acestora.[/pullquote]

Președintele Confartigianato Transport a mai dat un exemplu concret în argumentarea motivelor pentru care Italia trebuie să fie mai flexibilă atunci când vine vorba de timpii de condus. Șoferii care călătoresc, de exemplu, până la 50 de kilometri pe zi, în cadrul unui district industrial sau alte zone, considerate de guvern ca strategice, n-ar trebui să aibă aceleași reguli ca cei care conduc mai multe ore pe zi, pe distanțe lungi.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker