Companii de transportȘtiri

Iveco a livrat al 1000-lea camion pe gaz companiei CityLogistics

La mijlocul lunii decembrie 2015, constructorul italian de vehicule comerciale din Torino a livrat cel de-al 1000-lea camion pe gaz în Franța.

Beneficiarului camion reper este CityLogistics, companie franceză care oferă servicii de logistică urbane și livrări de produse în orașele Lyon și Villeurbanne, cu planuri de a se extinde și în alte zone din Franța. Compania este axată pe furnizarea de servicii de transport de calitate prin reducerea impactul negativ al acestora, inclusiv poluarea, congestionarea traficului, dificultăți de parcare și întârzierilor livrărilor.

Prin flota verde a CityLogistics se pot număra deja câteva modele de vehicule comerciale Iveco propulsate de motoare pe gaz natural comprimat (CNG). În cadrul Solutrans 2015 desfășurat la Lyon, CityLogistics a comandat zece unități Iveco Stralis Natural Power din gama de grele a constructorului italian. Camioanele sunt echipate cu motor Cursor 8 CNG produs de CNH Industrial în fabrica din Bourbon-Lancy, Franța.

Iveco a livrat al 1000-lea camion pe gaz companiei CityLogistics

Gazul natural este o alternativă viabilă la motorină, acesta beneficiind de prețuri mai avantajoase și stabile, reducând totodată costul total de proprietate (TCO) cu până la 10% în comparație cu vehicule cu motoare diesel Euro VI. În ceea ce privește asigurarea infrastructurii practice pentru alimentare a camioanelor, CityLogistics a ajuns la un acord cu grupul spaniol Endesa pentru construirea și gestionarea unei noi stații de realimentare în orașul Lyon, pentru furnizarea de gaze naturale și biometan flotei CityLogistics de camioane Iveco CNG.

VEZI ȘI: Trei producători de biocombustibili anchetați de UE

Deoarece acestea sunt 100% compatibile cu biometan, un gaz natural produs din deșeuri organice, motorul camioane Iveco CNG are o amprentă de carbon neutră – un pas important în tranziția către surse sustenabile de energie. Aceste motoare CNG reprezintă răspunsul imediat la diversele provocări ale transportului rutier al secolului XXI – calitatea aerului, protecția climei și funcționare silențioasă – fără a îndepărta oricare dintre beneficiile fundamentale ale camioanelor – flexibilitate în utilizare și costul redus al proprietate.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button