LansareȘtiriUtilitare ușoare

Iveco a lansat oficial noul Daily Electric

După succesul răsunător al celei de-a treia generații de Daily, câștigător al prestigiosului titlu International Van Of The Year în 2015, Iveco a lansat pe piața europeană, noul Daily Electric, în cadrul celei de-a 19-a ediții Ecomondo, târg dedicat economiei verzi.

Noul Daily Electric este un vehicul 100% electric, cu zero emisii, care garantează durabilitatea maximă, oferind un nivel superior de fiabilitate. Acesta este potrivit misiunilor de transport urbane, cum ar fi distribuția door-to-door și transport de călători.

Față de verisunea precedentă, noul Daily Electric vine cu un consum de energie net superior, grație diminuării greutății echipamentelor electrice auxiliare și a extinderii cu 20% a vieții bateriei. În plus, datorită „regimului de slăbire” prin care a trecut, noul Daily Electric are acum o sarcină utilă mai mare cu aproximativ 100 kg decât a generației anterioare. Performanța bateriei a fost optimizată pentru toate condițiile meteorologice și de temperatură, și este 100% reciclabilă. În plus, modurile de încărcare flexibile brevetate Iveco permite reîncărca noului Daily Electric atât în rețea publică cât și rețeaua privată de energie, prin conectarea la o stație de încărcare rapidă pentru un timp mediu de încărcare de doar două ore.

Iveco a lansat oficial noul Daily Electric

Noul Daily Electric oferă cea mai bună eficiență din clasa sa, având o autonomie extinsă până la 280 km, măsurată în conformitate cu NEDCs (Noul ciclu de conducere european), obținut cu o configurație cu trei baterii.

Vehiculul permite șoferului să aleagă între două moduri de conducere: Eco și Power. În modul Eco, cuplul motorului este moderat pentru a minimiza consumul de energie, și nu impune nici o limită de viteza maximă a vehiculului. În modul Power, șoferul se pot bucură de întreaga performanță a motorului electric.

Sistemul de frânare regenerativ este o altă caracteristică importantă a noului Daily Electric. Acest sistem permite șoferului să decidă ce metodă de frânare să utilizeze în timpul mersului. În funcție de caracteristicile de drum și condițiile de trafic, modul de frânare cel mai potrivit pentru acel moment poate fi selectat, minimizând consumul de energie și menținând în același timp manevrabilitatea.

Grație celei mai largi oferte de versiuni, van și șasiu, de până la 5.6 tone greutate brută și până la 19.6 metri cubi volum de marfă, noul Daily Electric este perfect pentru o varietate de medii de lucru, de la centrele orașelor și servicii de transfer la călătorii de agrement.

Caracteristici de funcționare silențioase ale vehiculului contribuie la o reducere a poluării fonice, fapt ce permite livrări pe timp de noapte în zonele urbane cu restricții de zgomot. În plus, noul Daily Electric este echipat standard cu un sistem de alertă acustic al pietonilor, care este activat în mod automat atunci când vehicululul se află în plaja de viteză 0-30km/h.

Putere si robustețea vehiculului sunt garantate de profilul C al structurii cadrului șasiului – una dintre caracteristicile de design celebre ale lui Iveco Daily. Produs din oțel de înaltă rezistență, profilul C al cadrului asigură o durabilitate maximă în timp și flexibilitate în utilizare.

În interior, noul Daily Electric este echipat cu un cu o tabletă cu ecran de 7 detașabilă și un tablou de bord electronic pentru gestionarea datelor vehiculului. Pentru o ghidare cât mai bună în oraș, noul Daily Electric vine echipat cu cea mai bună navigație din clasa sa, TomTom Bridge. Acest sistem de navigație este rezultatul colaborării dintre TomTom și Iveco, cu scopul de a oferi șoferilor profesioniști o soluție de navigare personalizată. Un tablou de bord dock semi-integrat oferă confortul unui sistem built-in și flexibilitatea unui dispozitiv detașabil.

Iveco a proiectat și construit primul Daily electric în 1986, acel model fiind precursor pentru motoarele cu propulsie electrică. Gama a fost ulterior extinsă pentru a include camionete si microbuze urbane.

În România, vehiculul va fi disponibil cel mai probabil începând cu 2016 prin Iveco Truck Services, dealerul de proprietate al constructorului italian în România.

Despre vechea versiune de Daily Electric puteți citi aici – https://www.infotrucker.ro/iveco-daily-electric-si-stralis-cng-au-sosit-in-romania/

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button