Camioane

IVECO a prezentat o nouă generație de camioane

IVECO a prezentat aseară o nouă generație de camioane, modelele S-Way, T-Way, X-Way și Eurocargo primind actualizări consistente.

La exterior, noul logo IVECO și posibilitatea de a instala camere video în locul oglinzilor retrovizoare sunt principalele modificări pentru modelul S-Way.

IVECO a prezentat o nouă generație de camioane

S-Way va fi echipat cu noul motor xCursor13, care promite un cuplu mai mare și un consum mai mic cu până la 10%. Versiunea de top are 580 CP și un cuplu maxim de 2.800 Nm. Pentru majoritatea aplicațiilor, însă, versiunea de 500 CP și 2.600 Nm ar trebui să fie suficientă.

Și motoarele alimentate cu gaz vor avea mai multă putere. Versiunea de top are acum 500 CP și 2.200 Nm, dar și așa consumul va scădea cu până la 11% față de cel al precedentei generații.

VEZI ȘI: Avocatul general al CJUE a apropus anularea obligației întoarcerii camiaonelor la 8 săptămâni

Și spațiul de lucru al șoferului a fost modernizat: panoul de instrumente este digital, în centrul consolei avem un ecran tactil mai mare, frâna de parcare este electronică, iar posibilitățile de ajustăre a volanului multifuncțional sunt mai ample.

Iveco a prezentat o nouă generație de camioane

Sistemul revizuit Adaptive Cruise Control, bazat pe GPS, recunoaște acum curbele și sensurile giratorii, ajustînd viteza în consecință. Nou este și sistemul ”Highway Assist”, care menține camionul pe mijlocul benzii de rulare. Noile radare oferă informații despre vehiculele aflate în punctele oarbe, dar și despre distanța față de vehiculul din față. Conform noilor reguli de siguranță obligatorii din iulie 2024, sunt disponibile funcții de evaluare a atenției șoferului, detectarea a indicatoarelor rutiere și pregătire pentru instalarea unui alcoolmetru.

Familia de autotractoare a fost extinsă cu modelul electric S-eWay, care vine cu un ampatament mărit, pentru a putea găzdui bateria de până la 738 kWh, ce oferă o autonomie de până la 500 km cu o singură încărcare. Bateria se poate încărca până la 80% din capacitate în 90 de minute, datorită încărcătorului on-board de 350 kW. Arhitectura cu axă electrică dispune de două motoare electrice ce oferă o putere continuă de 480 kW și un cuplu instant de 1.800 Nm.

Iveco a prezentat o nouă generație de camioane

Din aceeași categorie...

Back to top button