Bus

IVECO BUS a livrat modelul Crossway cu numărul 50.000

Gama IVECO Crossway, cel mai bine vândut autobuz interurban din lume, a atins un nou record de producție: 50.000 de unități.

Modelul IVECO Crossway cu numărul 50.000 a fost livrat către ÖBB Postbus, cea mai mare companie și operatorul majorității rețelei de autobuze interurbane din Austria.

IVECO BUS a livrat modelul Crossway cu numărul 50.000

Ceremonia de livrare a avut loc pe 30 septembrie, la fabrica IVECO din Výsoké Mýto (Republica Cehă), unde este produs modelul Crossway.

Autobuzul aniversar face parte dintr-un contract semnat cu ÖBB Postbus în 2016, pentru livrarea a 200 de unități Crossway și Crossway LE. El va fi folosit în Linz (Austria). După această livrare, flota operațională a ÖBB Postbus a ajuns la aproape 1.300 de unități.

Versiunea Crossway LE Line selectată de ÖBB Postbus poate găzdui la bord 45 de pasageri. Aceștia dispun de aer condiționat, porturi USB și ecran TFT pentru informații. Autobuzul de 12 metri lungime este propulsat de un motor diesel Cursor 9 Euro VI de 360 CP.

VEZI ȘI: IVECO Group, noua entitate care grupează operațiunile On-Highway ale CNH Industrial

În ultimii 15 ani, gama Crossway a devenit reperul segmentului intercity. Cu numeroasele sale variante (10,7, 12, 13 și 14,5 metri lungime), motoare diesel sau alimentate cu gaz (biogaz), Crossway combină profitabilitatea, versatilitatea și performanța.

Modelele Crossway au câștigat numeroase premii, inclusiv ”International Bus & Coach Award 2017” și ”Sustainable Bus of the Year 2018” pentru versiunea sa LE, sau ”Sustainable Bus of the Year 2020” pentru modelul NP alimentat cu gaz.

Din aceeași categorie...

Back to top button