Bus

Primele informații despre IVECO BUS Crossway Electric

IVECO BUS a prezentat astăzi primele informații despre viitorul model Crossway Electric, autobuz cu baterii destinat curselor urbane și interurbane.

Crossway Low Entry Electric va folosi un sistem de baterii dezvoltat de FPT Industrial în parteneriat cu compania americană Microvast Holdings.

Primele informații despre IVECO BUS Crossway Electric

Bateriile cu densitate energetică mare vor avea o capacitate totală situată între 400 și 466 kWh, în funcție de necesitățile aplicației. Noua generație de baterii se remarcă de asemenea prin capacitatea mare de încărcare și durata de viață de până la 10 ani.

Crossway LE Electric marchează un nou pas în electrificarea gamei IVECO BUS, după noul IVECO e-Daily, care va fi lansat la finalul lui 2022. Noul Daily electric va dispune de un concept modular, cu unul până la trei pachete de baterii, cu o capacitate totală cuprinsă între 37 și 111 kWh.

VEZI ȘI: Olanda a introdus zone de mediu pentru camioanele diesel

”În acest sector cu dezvoltare rapidă, FPT Industrial este angajat în parteneriate pentru a livra soluții alternative la carburanții tradiționali și a accelera călătoria spre viitorul sustenabil. Colaborarea cu Microvast subliniază angajamentul nostru de a deveni un lider tehnologic în mai multe domenii”, a declarat Sylvain Blaise președintele diviziei de sisteme de propulsie al Iveco Group.

Microvast va livra celule și module de baterii de la fabricile sale din toată lumea, conform cerințelor de proiect. FPT Industrial le va asambla apoi în pachete de baterii la fabrica sa din Torino (Italia). Modelul IVECO Crossway LE Electric va participa la licitații din 2022, iar primele livrări ar putea începe la mijlocul lui 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button