Bus

IVECO BUS va livra 411 autobuze electrice la Roma

IVECO BUS a câștigat cel mai mare contract de autobuze electrice de până acum din Italia: 411 de unități pentru operatorul de transport public ATAC din Roma.

Contractul semnat astăzi are o valoare de peste 300 de milioane de euro. Licitația a acoperit nu numai noile autobuze electrice, de 12 și 18 metri lungime, dar și un plan complet de întreținere pe 10 ani.

Licitația face parte din strategia ATAC de a oferi servicii de mobilitate mai sustenabile, mai eficiente și mai accesibile. Primele livrări sunt așteptate înainte de finalul anului 2024, iar restul comenzii va fi onorat până la mijlocul anului 2026.

Autobuzele electrice de 12 și 18 metri lungime vor fi echipate cu cea mai recentă tehnologie de baterii NMC. Pachetele de baterii de 69,3 kWh sunt asamblate la noua fabrică a FPT Industrial din Torino. Autobuzele vor fi echipate cu cele mai noi sisteme de asistență ale producătorului, care respectă GSR (General Safety Regulation).

VEZI ȘI: MAN, creștere de 44% la vânzările de camioane noi în 2023

”Suntem extrem de mândri că vom contribui la tranziția Romei către o mobilitate mai verde și mai eficientă. Oferta noastră solidă din domeniul transportului electric de pasageri este recunoscut pe piața italiană, dar și la nivel internațional. Extinderea acestui capital de imagine în Cetatea Eternă este un mod perfect de a începe anul 2024”, a declarat Domenico Nucera, președintele diviziei Bus a Iveco Group.

Din aceeași categorie...

Back to top button