Sustenabilitate

IVECO crede în eficiența biometanului în decarbonizarea transportului

IVECO a semnat „Declarația biometanul”, care prezintă rolul cheie al gazelor regenerabile în mixul energetic pentru decarbonizarea transportului.

Decarbonizarea necesită un mix energetic în care biometanul și hidrogenul joacă un rol cheie, iar toți actorii din lanțul valoric al biometanului trebuie să-și unească forțele pentru a sprijini dezvoltarea tehnologiei și a infrastructurii necesare, respectiv a crea condițiile pentru adoptarea sa pe scară largă.

IVECO crede în eficiența biometanului în decarbonizarea transportului

Cei 28 de semnatari ai declarației, companii europene și organizații care cred în valoarea biometanului, solicită recunoașterea biometanului în procesul de decarbonizare ca fiind soluția energetică cea mai eficientă, accesibilă, scalabilă și durabilă disponibilă în prezent.

„Având în vedere puterea de decarbonizare dovedită a biometanului, este absolut esențial ca rolul acestuia în atingerea obiectivelor de CO2 pentru transportul greu să fie recunoscut oficial”, spune Giandomenico Fioretti, director de dezvoltare comercială a propulsiilor alternative în cadrul IVECO.

De asemenea, declarația subliniază ambiția colectivă a semnatarilor săi de a crește utilizarea biometanului în întreaga Europă la cel puțin 33 miliarde metri cubi până în 2030, potențialul estimat de Comisia Europeană în analiza aprofundată care susține comunicarea „O planetă curată pentru toți” din 2018.

VEZI ȘI: Comandă pentru 100 de camioane electrice Nikola Tre BEV

De altfel, declarația a fost prezentată comisarului european pentru energie, Kadri Simson. Acesta a acceptat-o și a subliniat rolul important al gazelor regenerabile în decarbonizarea sectoarelor precum transportul, industria și încălzirea rezidențială, construirea unui sistem energetic durabil și reducerea dependenței energetice.

„Întâlnirea cu comisarul european Kadri Simson a fost foarte pozitivă și a arătat că drumul ales de IVECO de a atinge neutralitatea carbonului până în 2040 este pe deplin în conformitate cu obiectivele și planurile de acțiune ale Uniunii Europene”, a mai adăugat Fioretti.

Din aceeași categorie...

Back to top button