ȘtiriUtilitare ușoare

Iveco Daily Euro 6 și-a făcut debutul pe piață

Iveco a lansat pe piață Iveco Daily Euro 6, ce oferă, pe lângă motorizările noi cu puteri de până la 210 CP și un interior reproiectat cu conectivitate incorportată.

Într-o locație pitorească, SkyWay Mont Blanc de deasupra vârfului Helbronner, italienii de la Iveco au prezentat versiunea Euro 6 a lui Iveco Daily, ce oferă, pe lângă motorizările noi cu puteri de până la 210 CP și un interior reproiectat cu conectivitate incorportată.

Iveco Daily Euro 6 și-a făcut debutul pe piață

După cum și numele o spune, principala noutate a noii game Iveco Daily o reprezintă faptul că cele două propulsoare supraalimentate de 2.3 litri respectiv 3.0 litri cu patru cilindri în linie ce echipează comerciala ușoară a italienilor sunt conforme Euro 6 și pregătite pentru nivelurile de emisii ce vor intra în vigoare în 2020.

În plus, modelul vine cu un consum de carburant îmbunătățit cu 8%, costuri totale de întreținere și reparație mai mici cu până la 12% și cu Daily Business Up, o funcție exclusivă de conectivitate proiectată de Iveco.

În ceea ce privește caracteristicile noile motoarele de 2.3 și 3.0 litri, acestea fac din Iveco Daily Euro 6 un competitor important în segmentul său.

Motorul optimizat F1C de 3.0 litri, testat timp de peste 20.000 de ore pe bancul de încercare și mai mult de 1.5 milioane de kilometri pe drum, este dotat cu injectoarele noi, care ajută la optimizarea arderii și la reducerea suspensiilor solide la ieșirea din motor. Acest lucru îi permite să dezvolte toată puterea necesară pentru misiunile cu cele mai ridicate exigențe de kilometraj și cele cu regim greu de funcționare cu un consum de combustibil redus, intervale de întreținere lungi și, prin urmare, costuri de operare reduse.

Motor F1A de 2.3 litri – mai ușor cu 6% față de generația Euro 5 – este echipat cu sistemului de injecție Multijet II și cu o pompă de ulei cu debit variabil, care, împreună cu alte inovații, reduc consumul de combustibil cu până la 8% față de generația anterioară, conform Iveco. Cele doua motoare oferă o plajă de putere cuprinsă între 120 și 210 CP, și un cuplu maxim între 320 și 470 Nm.

La începutul lui 2017, motorul F1 A al lui Iveco Daily Euro 6 va beneficia de tehnologia SCR. Cu această soluție, Iveco, pionier cu peste 25 de ani de experiență SCR, preia conducerea și va fi pregătit pentru limitele emisiilor reale ale vehiculelor 2020 cu trei ani înainte ca acestea să intre în vigoare, conform oficialilor companiei.

VEZI ȘI: Austria a prezentat oficial “bariera” de la Brenner

În plus, prin menținerea disponibilității EGR cu presiune scăzută pe modelele echipate cu motor F1A dedicat misiunilor de transport pe distanțe scurte, Daily Euro 6 își confirmă Business Instinct.

Așa cum era de așteptat, gama largă de motorizări include, de asemenea, versiunile ecologice Daily Natural Power, care funcționează cu gaz natural comprimat, oferind un avantaj în zonele urbane cu trafic restricționat, și Daily Electric, versiunea silențioasă, cu zero emisii.

Un interior reproiectat și conectat
Pe lângă noutățile tehnice, Iveco Daily Euro 6 vine noi caracteristici care sporesc și mai mult nivelul de confort și funcționalitatea al cabinei. A fost îmbunătățită izolarea fonică a cabinei, astfel că nivelul de zgomot a fost redus cu 4 dB, acustica vehiculului și recunoașterea sunetului cu 8%. Daily Euro 6 a primit un nou volan îmbrăcat în piele, huse albastre pentru scaune și tetiere noi din spumă textilă.

Interiorul a fost revizuit în întregime pentru a include până la 18 compartimente de depozitare amplasate strategic în toată cabina. Tabloul de bord funcțional include noi caracteristici proiectate pentru a crea o stație de lucru profesionistă și foarte important, conectată.

Noul radio digital integrat în tabloul de bord oferă toate caracteristicile principale DAB și FM cu toate funcționalitățile multimedia și de gestionare a telefonului așteptate de la un vehicul de ultimă generație. De asemenea, Iveco Daily Euro 6 a fost echipat cu un suport pentru dispozitive mobile de dimensiuni diferite și poate fi folosit, de asemenea, ca și clipboard.

Două mufe USB ușor accesibile vă dau posibilitatea de a vă bucura de conținutul multimedia prin noul sistem DAB și de a încărca dispozitivele mobile. Un încărcător inductiv opțional este, de asemenea, disponibil pentru smartphone-uri echipate cu cele mai noi tehnologii. Cu toate aceste caracteristici, cabina oferă un mediu profesional în care șoferul și pasagerii pot lucra în mod productiv în condiții de siguranță deplină.

VEZI ȘI: Valoarea accizei rambursabile pe motorină majorată în Franța

Un mediu deosebit, întotdeauna conectat cu un nou nivel de conectivitate la bord Pentru a profita la maximum de timpul petrecut în cabină, noul Daily Euro 6 este primul vehicul utilitar ușor care duce conectivitatea la bord dincolo de conceptul de informare și divertisment (infotainment), transformându-l într-un adevărat instrument de lucru profesionist cu ajutorul aplicației exclusive dedicate numite Daily Business Up.

Acestă aplicație nouă introdusă pe Iveco Daily Euro 6 poate acționa în calitate de asistent pentru șoferului (Driver Assistant), cu funcții precum sistemul de evaluare a stilului de conducere (DSE), sistemul profesional de navigație realizat de către Sygic și manualul de utilizare interactiv. Aplicația servește, de asemenea, ca Business Assistant al șoferului, contribuind la optimizarea eficienței flotei cu Fleetwork și la păstrarea evidenței întreținerilor programate.

Aplicația realizează, de asemenea, asistența pentru clienți, oferind o legătură directă cu Iveco Assistance Non-Stop, serviciul de asistență rutieră 24/7. Toate aceste funcții contribuie la scăderea costului de utilizare al modelului New Daily Euro 6 și la un profit substanțial pentru client.

În permanență conectat
Noul Daily Euro 6 introduce, de asemenea, un nou mod de a oferi conectivitate care nu necesită instalarea nici unui echipament în vehicul, astfel că, șoferii sunt capabili să comunice cu vehiculul și motorul acestuia prin propriul lor smartphone sau propria tabletă, cu ajutorul aplicației Daily Business Up. Conexiunea Bluetooth cu autovehiculul este stabilită automat prin noul DAB și în câteva secunde vehiculul devine o stație de lucru profesionistă, conectată.

Noua gama Daily Euro 6 include modele furgon, furgon semivitrat, șasiu și cabină simplă/cabină dublă cu sarcini cuprinse între 3.3 și 7.2 tone și volume între 7.3 și 19.6 metri cubi. De asemenea, modelul de 7 tone are o noua versiune cu ampatament de 5.100 mm.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button