Știri

Iveco Daily Hi-Matic expus in cadrul European Motor Show de la Bruxelles

In cei 1.000 de metri patrati din cadrul celei de-a 93-a editii a European Motor Show de la Bruxelles, Iveco a prezentat in premiera versiunea Daily Hi-Matic, echipat cu transmisie automata cu opt viteze, produsa de ZF. Acesta noua cutie automata, vine sa completeze oferta deja existenta a producatorului italian ce contine si cutia automata Agile, produsa de torinezi. De asemenea, in spatiul exterior amenajat in cadrul expozitiei, clientii au putut testa aceasta versiune precum si pe cea cu CNG (gaz natural comprimat).

Cutia automata cu opt rapoarte, implementata deja de cele mai prestigioase marci auto din lume, a ridicat standardul de versatilitate, eficienta si cost, garantand totodata un nivel superior de confort pentru sofer.

Iveco Daily Hi-Matic expus in cadrul European Motor Show de la Bruxelles

Noua cutie automata cu 8 trepte ce echipeaza a treia generatie Iveco Daily, are maneta ergonomica si multifunctionala, fiind conceputa pentru a furniza soferului confort in timpul condusului, permitandu-i acestuia sa ramana concentrat asupra traficului si a conditiilor de drum.

De asemenea, Iveco Daily, echipat cu noua cutie automata, asigura o economie de combustibil remarcabila, gratie posibilitatii de selectie intre cele celor doua moduri, Eco si Power.

In modul Eco, cutia schimba treptele lin, la viteze scazute, ceea ce reduce consumul de combustibil si creste confortul in timpul mersului. In modul Power, cutia schimba treptele mai rapid, la viteze mai mari, asigurand un angajament precis al vitezelor pentru o
performanta imbunatatita a condusului.

Noua cutie de viteze automata ce echipeaza Iveco Daily Hi-Matic

Strategia de schimbare auto-adaptiva a noii cutii de viteze, cupleaza treptele lin si corect in mai putin de 200 milisecunde, astfel incat, motorul va fi intodeauna in viteza optima. Aceasta functie, il recomanda pe noul Iveco Daily Hi-Matic, in utilizarea zilnica, mai ales in transportul de persoane sau distributie pe distante medii si lungi.

In ceea ce priveste costurile de intretinere si reparatii, acestea sunt reduse cu 10% in raport cu cutia de viteze manuala, lucru logic daca ne gandim numai la cate discuri de ambreaj s-ar putea salva.

Conform producatorului italian, si confirmat de juriul IVOTY care a votat noul Iveco Daily ca fiind „International Van Of The Year” in 2015, vehiculul este cel mai bun produs din clasa sa in termeni de performanta. Cele doua propulsoare disponibile pe noul Iveco Daily de 2.3 litri si 3.0 litri, sunt produse de FTP Industrial, si dezvolta puteri intre 106 CP si 205 CP respectiv cupluri intre 270 Nm si 470 Nm. In plus, varianta regina a gamei are o masa totala maxima de 7.2 tone, fiind singurul vehicul comercial usor care pune la dispozitia clientilor o astfel de varianta. De asemenea, capacitatea de tractare a noului Daily Hi-Matic este de pana la 3.500 kg,

Iveco Daily Hi-Matic este echipat cu sistem Holder Hill, ce impiedica vehiculul sa ruleze in spate la plecarea din rampa. De altfel, acest sistem este in echiparea standard pe intreaga gama a noului Daily.

Noul Daily Hi-Matic pretabil pentru orice tip de transport
Gama de produse Daily Hi-Matic si-a facut debutul international in trei versiuni diferite: Urban, Regional si International. Versiunea Urban a lui Daily Hi-Matic este perfecta pentru cei care trebuie sa faca fata traficului urban de zi cu zi si garanteaza o manevrabilitatea maxima si confort, datorită strategiei de schimbare auto-adaptive care
regleaza schimbarea treptelor, alegand intre 20 de presetari diferite in functie de conditiile de trafic.

Cei care au nevoie de flexibilitate maxima pot opta pentru versiunea Regionala a noului Daily Hi-Matic, care este capabil sa ofere performante deosebite si modurile Eco si Power, pentru a maximiza placerea de a conduce.

Pentru distante lungi, este recomandata versiunea International a lui Daily Hi-Matic. Acest model combina perfect caracteristicile de conducere si confortul. Raportul dublu de transmisie convertizorul de cuplu imbunatatesc eficienta consumului de combustibil.

Din aceeași categorie...

Back to top button