Camioane

Iveco este cel mai “verde” producător de camioane din Marea Britanie

Iveco a fost desemnat cel mai “verde” producător de camioane în cadrul GreenFleet Awards 2016, reușind să se impună în fața unor producători rivali de renume mondial.

Gala GreenFleet Awards, organizată de publicația GreenFleet, are ca scop să prezinte ceea ce este “verde și bun” în segmentul vehiculelor de transport din Marea Britanie. În cadrul evenimentului de pe Edgbaston Cricket Stadium, s-au adunat pentru a sărbători eficiența ecologică peste 250 de companii de transport. Premiile au fost acordate pentru 20 de categorii diferite, de la cele mai ecologice vehicule, produse și servicii, până la flotele verzi și managerii de flote.

Iveco este cel mai “verde” producător de camioane din Marea Britanie

Juriul din acest an a recunoscut realizările remarcabile ale italienilor în ceea ce privește reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a consumului de carburant în segmentul camioanelor, prin lansarea lui Stralis NP (Natural Power). Acest camion este alimentat cu gaz natural și este prezentat de italieni ca fiind un campion al TCO.

Noul Stralis NP a convins juriul prin polivalența sa, acesta fiind potrivit atât pentru transportul pe distanțe lungi, grație emisiilor scăzute, cât și pentru transportul regional și urban, datorită volumului mare de transport. Iveco spune ca noul Stralis NP dă posibilitatea operatorilor de a face și mai ecologic lanțul de aprovizionare.

Iveco Stralis NP face parte dintr-o gamă vastă de modele alimentate cu combustibil alternativ, acesta fiind propulsat de un motor Cursor 9 pe gaz de 8.7 litri. Propulsorul este cu 50-75 la suta mai silențios decât echivalentul său diesel Euro VI. De asemenea, zgomotul produs de acesta este cu 3-6 dB mai mic decât al altor camioane din același segment.

VEZI ȘI: Waberer’s și-a parcat temporar sute de camioane prin Europa

Motorul Cursor 9 Natural Power produce cu 95% mai puțin dioxid de carbon decât un motor diesel echivalent. Iveco Stralis NP este primul camion alimentat cu gaz natural care dispune de o transmisie EuroTronic cu 12 trepte.

Aceasta garantează un consum redus de combustibil și un confort sporit în mers indiferent că este utilizat pe distanțe lungi sau urban. Cutia de viteze EuroTronic contribuie la o reducere cu 3% a costul total de proprietate (TCO), în comparație cu modelul precedent.

Sistemul de post-tratare al gazelor nu folosește AdBlue, filtru de particule, SCR sau EGR. Camionul poate fi alimentat atât cu gaz natural comprimat (CNG) sau gaz natural lichefiat (LNG), făcându-l perfect pentru operatorii care se gândesc la mediu.

Capacitatea mare a rezervoarelor îi conferă o autonomie de aproximativ 1.500 km, atunci când Stralis NP utilizează LNG.

Iveco are o vastă experiență în segmentul vehiculelor comerciale alimentate cu gaz. Până în prezent, compania a livrat mai mult de 15.000 de autoutilitare, camioane și autobuze alimentate cu gaz.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button