CamioaneȘtiri

IVECO Fit Cab, o „sală de sport” pentru șoferii de cursă lungă

În cadrul lansării globale a noului S-Way, IVECO a prezentat două camioane concept IVECO Fit Cab și MAGIRUS, ambele dezvoltate în jurul șoferilor de cursă lungă.

Se spune că statul pe scaun pentru foarte multe ore este considerat ca fiind la fel de nociv pentru organism precum fumatul, dar acest lucru este parte din viața de zi cu zi a unui șofer profesionist.

IVECO Fit Cab, o "sală de sport" pentru șoferii de cursă lungă

Astfel, IVECO și-a imaginat un viitor în care șoferii pot îmbina utilul cu activitățile fizice, dezvăluind în cadrul lansării globale a gamei IVECO Way, un nou concept de cabină dotată cu echipament de gimanstică.

Cabina poartă numele de IVECO Fit Cab și explorează noi modalități prin care șoferii să-și poată mențină tonusul și sănătatea chiar și atunci când pornesc la drumuri extrem de lungi.

Exteriorul lui IVECO Fit Cab este foarte asemănător cu cel al unui club de fitness, iar pe interior sunt amplsate cârlige și ancore pentru instalarea accesoriilor destinate mișcărilor fizice.

VEZI ȘI: Din 2020, Tirol va introduce un „sistem automat de dozare” al camioanelor

Un scripete multidirecțional a fost încorporat într-unul dintre pereții laterali, în timp ce la nivelul plafonului se află o zonă de prindere specială.

IVECO Fit Cab, o "sală de sport" pentru șoferii de cursă lungă

Pentru interior, IVECO a pregătit o serie de benzi de rezistență, zone glisante și greutăți. IVECO Fit Cab este mai mult un proiect de cercetare în curs de desfășurare decât un concept aproape de producție.

„În dezvoltarea produselor noastre, adoptăm o abordare centrată pe clienți și pe șoferi: ei participă la activitățile noastre de testare pe teren, ne oferă îndrumări cu ideile și feedback-ul lor”, spune Gerrit Marx, președinte IVECO.

Din aceeași categorie...

Back to top button