Utilitare ușoare

IVECO își extinde gama de utilitare electrice cu un vehicul construit pe o platformă Hyundai

IVECO Group își extinde gama de utilitare electrice din Europa cu un vehicul ușor construit pe platforma eLCV a Hyundai Motor Company.

Hyundai Motor Company și Iveco Group au anunțat astăzi un acord pentru un vehicul comercial ușor electric, bazat pe platforma globală eLCV a Hyundai. Noul vehicul de sub 3,5 tone se va alătura modelului Daily în gama IVECO de vehicule comerciale electrice pentru Europa.

Ceremonia oficială a avut loc la sediul Hyundai Motor Company din Seul (Coreea de Sud), în prezența lui Jaehoon Chang, președinte și CEO al Hyundai Motor Company, și a lui Gerrit Marx, CEO al IVECO Group.

Hyundai Motor și IVECO Group au inițiat un parteneriat în martie 2022, care a generat rezultate concrete legate de vehiculele comerciale alimentate cu hidrogen, inclusiv dezvoltarea în comun a modelului eDAILY FCEV și lansarea autobuzului urban E-WAY FCEV.

VEZI ȘI: IVECO Group alege BASF ca partener de reciclare a bateriilor

Vehiculul sub marca IVECO va fi primul model de export care va folosi noua platformă electrică eLCV a Hyundai, dedicată vehiculelor comerciale cu masă între 2,5 și 3,5 tone. Platforma inovatoare folosește cea mai nouă tehnologie a Hyundai, inclusiv un design cu podea joasă ce permite încărcarea și transportarea ușoară a mărfii.

În cadrul parteneriatului, Hyundai va produce și furniza utilitare electrice în configurație șasiu-cabină, iar Iveco Group va personaliza și distribui vehiculele complete prin canalele sale de vânzări din Europa. Noua utilitară electrică IVECO bazată pe platformă Hyundai va fi lansată în această toamnă, la IAA Transportation 2024 de la Hanovra.

Din aceeași categorie...

Back to top button