Top NewsUtilitare ușoare

IVECO lansează oficial în România gama electrică eDaily

Primii clienți IVECO eDaily pe piața din România sunt Transpeco, lider în soluții de transport pentru produse petroliere, și Macromex.

IVECO eDaily a fost lansat oficial și pe piața din România. Autoutilitara electrice poate fi echipată cu până la patru pachete de baterii, pentru o capacitate totală de 115 kWh și o autonomie de până la 400 de kilometri.

Această autonomie oferă flexibilitatea necesară pentru diverse misiuni de transport, de la distribuția ”door-to-door” și logistica lanțului frigorific, până la construcții și alte aplicații. Gama electrică dispune de multiple variante de carosare: furgon, șasiu sau cabină pentru echipaj.

La nivelul punții spate, IVECO eDaily propune două tipuri de configurații: Single Wheel (3,5 – 4,2 tone) sau Twin Wheel (4,2 – 7,2 tone). eDaily menține aceeași sarcină remorcabilă ca la modelele diesel, de până la 3,5 tone.

IVECO lansează oficial în România gama electrică eDaily
IVECO eDaily cu suprastructură frigorifică Davidson și agretat de frig Thermo King E-500MAX, montate de Termoport – client Macromex.

IVECO eDaily oferă o gamă variată de prize de putere electrice (ePTO), cu o capacitate de până la 15 kW, care furnizează energia necesară pentru echipamente precum agregate de frig sau macaralele. Aceste ePTO pot fi utilizate în orice condiții, inclusiv când vehiculul este oprit, datorită energiei provenite de la baterii. Există, de asemenea, opțiunea de a adăuga o priză de putere mecanică pentru aplicații mai solicitante.

VEZI ȘI: IVECO și Foton vor explora o posibilă colaborare

Modelul IVECO eDaily este dotat cu un motor puternic de 140 kW, capabil să atingă o viteză maximă de 120 km/h în doar 35 de secunde, asigurând astfel performanțele necesare pentru drumurile extra-urbane. În modul POWER, vehiculul oferă o rezervă de putere suplimentară pentru situații exigente, cum ar fi depășirea altor vehicule sau urcarea unor pante abrupte de până la 30%. În schimb, modul Ecoeste proiectat pentru a reduce consumul de energie atunci când puterea maximă nu este necesară.

Încărcarea bateriilor se poate efectua fie la curent alternativ de 11 sau 22 kW, fie la curent continuu de până la 80 kW, permițând o încărcare rapidă de 30 de minute pentru a parcurge 100 de kilometri.

Conectivitate avansată

IVECO eDaily este echipat cu sisteme avansate de monitorizare și opțiuni de control de la distanță pentru încărcare și pre-condiționarea cabinei. Controlul inteligent al încărcării permite încărcarea în cele mai convenabile intervale, iar controlul climatizării de la distanță asigură că vehiculul atinge temperatura ideală în cabină înainte de deconectarea de la priză.

Pe lângă acestea, modurile Driving și Regenerative pot fi pre-setate de către managerul de flotă pentru a optimiza consumul de energie. Monitorizarea consumului de energie calculează absorbția energetică în fiecare moment, luând în considerare și utilizarea ePTO, și oferă rapoarte detaliate privind energia consumată versus distanța parcursă. Aceste funcționalități avansate contribuie la optimizarea autonomiei și disponibilității vehiculului, oferind utilizatorilor un control complet asupra operațiunilor zilnice.

Din aceeași categorie...

Back to top button