Iveco, Mercedes-Benz și Volvo sunt campionii Sustainable Bus Award 2019

Iveco, Mercedes-Benz și Volvo sunt campionii Sustainable Bus Award 2019
Iveco Crealis 18 m In-Motion-Charging, Mercedes-Benz Citaro Ü Hybrid și Volvo 9900 sunt câștigătorii Sustainable Bus Award 2019, la cele 3 categorii de vehicule.

Infotrucker.ro, alături de alți 6 membri ai juriului Sustainable Bus Award, a decis câștigătorii Sustainable Bus Award 2019 la cele trei categorii de vehicule: urban, interurban și autocar.

Iveco, Mercedes-Benz și Volvo sunt campionii Sustainable Bus Award 2019

Astfel, Iveco Crealis 18m In-Motion-Charging (powered by Skoda) a câștigat premiul Sustainable Bus Award 2019 la categoria Urban, Mercedes-Benz Citaro Ü a câștigat premiul pentru cel mai sustenabil autobuz la categoria InterCity, iar noul Volvo 9900 la categoria Coach.

Pas cu pas, electromobilitatea câștigă teren în domeniul transportului de persoane, însă vehiculele 100% electrice nu singurul actor de pe această scenă.

Astfel, verdictul juriului Sustainable Bus Award le arăta operatorii de transport persoane gama largă de opțiuni posibile, atunci când vine vorba de vehicule sustenabile.

Sustainable Bus Award 2019 Urban: Iveco Crealis 18 m In-Motion-Charging
Soluția tehnică „In-Motion-Charging”, care permite vehiculului să funcționeze în modul 100% electric, unde nu există linii aeriene de alimentare, poate atât să conserve viitorul troleibuzelor, cât și să optimizeze debutul noilor veniți în „lumea electromobilității”.

Iveco, Mercedes-Benz și Volvo sunt campionii Sustainable Bus Award 2019

Principalul avantaj este optimizarea greutății și reducerea dimensiunilor în ceea ce privește bateriile. Aceasta înseamnă un impact pozitiv triplu: cost, reciclabilitatea și siguranță.

Iveco Bus, în parteneriat cu Skoda Electric, introduce pe piață un troleibuz capabil să se adapteze la orice profil de utilizare, fără a avea vreun impact dăunător asupra centrelor istorice ale orașelor.

Sustainable Bus Award 2019 Intercity: Mercedes Citaro Ü Hybrid
Autobuzul parțial hibrid (mild hybrid) Mercedes Citaro Ü optimizează consumul de combustibil cu un cost suplimentar rezonabil.

Puntea spate Mercedes-Benz RO440 oferă, de asemenea, o optimizare suplimentară a rezistenței la rulare comparativ cu versiunea urbană.

Iveco, Mercedes-Benz și Volvo sunt campionii Sustainable Bus Award 2019

Mercedes Citaro Ü Hybrid reprezintă un produs unic în segmentul său, fiind echipat cu un motor diesel de 7.7 litri (350 CP), care funcționează împreună cu un motor electric de 14 kW (cuplu maxim 220 Nm) răcit cu apă, alimentat cu energie de supercondensatorii montați pe acoperiș.

Sustainable Bus Award 2019 Coach: noul Volvo 9900
Lansarea noii game Volvo 9900 reprezintă un adevărat moment de cotitură pentru Volvo, noul autocar ridicând nivelul confortului și al design-ului exterior: rezultatul fiind un autocar plin de noutăți.

Designul modern, coeficientul aerodinamic îmbunătățit și noua zonă pentru șofer, alături de Volvo Dynamic Steering, sunt doar câteva dintre principalele caracteristici noi dezvoltate de producătorul suedez.

Iveco, Mercedes-Benz și Volvo sunt campionii Sustainable Bus Award 2019

Noul Volvo 9900 este propulsat de motorul cu 6 cilindri în linie D11K, disponibil în versiunea de 430 CP și 460 CP, cuplat la transmisia I-Shift.

Noul autocar al suedezilor se distinge prin forma literei “Z” de pe lateralele sale.

Sistemul de vot Sustainable Bus Award
Cei trei câștigători ai Sustainable Bus Award 2019 au fost aleși în urma a trei etape de evaluare a juriului.

În primă fază, fiecare membru al juriului a propus o listă de vehicule candidate, toate propunerile trecând print-o primă etapă de evaluare numerică.

De asemenea, pentru ca votul să fie cât mai exact, producătorii au fost rugați să completeze documentația detaliată cu informații despre vehicul, astfel că, pe lista scurtă a finaliștilor s-au aflat doar vehiculele cu documentația detaliată.

Dintre toate vehiculele canditate, douăsprezece vehicule (4 pentru fiecare categorie) au fost selectate pe lista scurtă a finaliștilor.

VEZI ȘI: Volvo Trucks a introdus noi servicii de monitorizare pentru a maximiza disponibilitate

În cele din urmă, fiecare membru al juriului a oferit o evaluare detaliată fiecărui vehicul finalist, luând în considerare peste 80 de parametri împărțiți în următoarele grupuri: Motor, Transmisie, Siguranță, Confort, Sustainabilitate.

Sustainable Bus Award, care se mândrește a fi primul și singurul premiu european care recunoaște sustenabilitatea în domeniul autobuzelor și autocarelor, nu trebuie considerat doar un premiu pentru vehicule „mai ecologice”.

De fapt, Sustainable Bus Award se bazează pe o idee intersectorială a durabilității, care are drept scop stabilirea unei imagini pozitive a vehiculelor comerciale în ochii publicului larg.

Juriului Sustainable Bus Award este compus din revistele Mobilités (Franța), Busfahrt (Germania), Autobus (Italia), OV-Magazine (Olanda), InfoBus (Polonia), Infotrucker (România) și Carril Bus (Spania).

Premierea câștigătorilor Sustainable Bus Award 2019 va avea loc pe 19 septembrie 2018 la IAA Hanovra, în cadrul evenimentului de deschidere la New Mobility World, Pavilionul 11, lângă Sala 11.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.