IVECO obligat să plătească daune în Spania în cazul „Cartelului de camioane”

IVECO obligat să plătească daune în Spania în cazul "Cartelului de camioane"
IVECO trebuie să plătească daune și compensații în valoare de 40.000 de euro unui transportator spaniol, conform unei hotărâri judecătorești în cazul "Cartelului de camioane".

În data de 19 iulie 2016, Comisia Europeană a aplicat amenzi producătorilor europeni de camioane Daimler, Volvo Trucks, Renault Trucks, IVECO, MAN şi DAF, care au format un cartel din de 14 ani pentru a uniformiza prețurile pentru camioanele medii și grele, contrat legislației în vigoare.

IVECO obligat să plătească daune în Spania în cazul "Cartelului de camioane"

Acum, o instanță din Spania a decis ca IVECO să plătească aproximativ 40.000 de euro unui transportator din Pontevedra. Mai precis, IVECO are de achitat companiei Transportes Kartin daune de 20.000 de euro și încă 19.240 de euro compensații.

Suma compensațiilor reprezintă 9% din prețul plătit pentru fiecare camion achiziționat de compania spaniolă specializată în transport frigorific.

De asemenea, aceeași instanță a decis ca MAN să plătească penalizări de 7.875 de euro celor de la Transport Grumavi. În acest caz, compania germană a făcut apel și încă se așteaptă o decizie finală.

VEZI ȘI: X-incity Energy Z, noua anvelopă MIchelin pentru autobuze electrice

În 2016, Comisia Europeană a aplicat o amendă record de 2.93 miliarde de euro celor cinci producători găsiți vinovați. Comisia Europeană a decis ca producătorul bavarez MAN Truck & Bus să fie scutit de plata amenzii deoarece a dezvăluit existența acestui cartel și a cooperat cu Comisia.

Conform instanței din Pontevedra, cartelul de camioane a vândut între 1997 și 2011 peste 200.000 de camioane pe piața din Spania.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.