Transport 4.0

IVECO și Plus vor testa camioane autonome în Europa

IVECO a anunțat un parteneriat cu furnizorul de tehnologie american Plus pentru un proiect pilot de testare a unor camioane autonome în Europa.

Parteneriatul este o concretizare a acordului fără obligații semnat în primăvară și prevede integrarea tehnologiei Plus de condus autonom pe un model IVECO S-WAY de ultimă generație.

IVECO și Plus vor testa camioane autonome în Europa

Primele teste comune vor evalua performanța tehnologiei într-o gamă largă de medii și condiții de condus. Testele vor cuprinde atât soluția PlusDrive (cu șofer la bord), cât și tehnologie de condus autonom de nivel 4. Testele vor definitiva versiunea de serie a lui S-Way autonom.

VEZI ȘI: PETRONAS De Rooy IVECO va concura cu 3 camioane în Dakar 2022

”Plus a dezvoltat o strategie clară și convingătoare de lansare a unei soluții cu șofer la bord și apoi a unui camion autonom de nivelul 4. Condusul mai automatizat va aduce un plus de siguranță și productivitate și va reduce costurile de operare”, a declarat Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer al Iveco Group.

”Am subliniat mereu nevoia de testare extinsă pentru a valida că sistemele de condus autonom sunt capabile să se descurce în orice condiții de vreme, teren și scenarii de condus. Acest proiect pilot va accelera începerea producției de serie pentru camioane autonome”, a spus și Shawn Kerrigan, COO și cofondator al Plus.

Plus este un lider global în tehnologia de condus autonom pentru camioane pentru distanțe lungi. PlusDrive, primul produs comercial al Plus, este o soluție care susține șoferii de camioan în a face condusul pe distanțe lungi mai sigur, mai eficient, mai confortabil și mai sustenabil.

IVECO și Plus vor testa camioane autonome în Europa

Din aceeași categorie...

Back to top button