CamioaneTop News

IVECO va dezvolta un model S-Way autonom

IVECO a semnat o înțelegere cu Plus, lider global în domeniul camioanelor autonome, pentru a dezvolta un model S-Way autonom.

Acordul fără obligații prevede integrarea sistemului de condus autonom PlusDrive pe un model IVECO S-Way de ultimă generație. Cooperarea va explora și utilizarea unui Iveco S-Way alimentat cu LNG ca bază pentru un camion autonom.

Parteneriatul va combina expertiza Iveco în dezvoltarea, producția și vânzarea de camioane grele cu tehnologia de ultimă oră a Plus. Obiectivul este lansarea unui camion autonom care va fi vândut în principal în Europa, dar nu numai.

IVECO va dezvolta un model S-Way autonom

VEZI ȘI: IVECO ON introduce funcția IVECO Over the Air Update

”Cooperarea cu Plus reprezintă o excelentă oportunitate de a accelera dezvoltarea de camioane grele cu cel mai înalt grad de automatizare. IVECO lucrează deja la noi sisteme de asistență împreună cu anumite companii, dar pentru un camion autonom de nivelul 4 este necesară crearea unui ecosistem de parteneri”, a declarat Marco Liccardo, șeful departamentului Technology and Digital al IVECO.

”Suntem încântați de parteneriatul cu Iveco, care ne împărtășește viziunea pentru un viitor mai sigur și mai sustenabil cu ajutorul camioanelor autonome. Echipa noastră va lucra la dezvoltarea de camioane autonome, inclusiv unul alimentat cu gaz natural. Rețeaua IVECO, prezentă în peste 160 de țări, va mări impactul tehnologiei noastre de condus autonom”, a spus și Shawn Kerrigan, COO și cofondator al Plus.

Compania Plus, cu sediul în Silicon Valley, are în prezent proiecte cu camioane care se conduc singure în SUA, China și Europa.

Din aceeași categorie...

Back to top button