Sustenabilitate

IVECO a livrat 65 de camioane S-WAY LNG pentru Vlantana

Compania de transport Vlantana și-a extins flota cu 65 de camioane IVECO S-WAY LNG și plănuiește construirea primei stații LNG din Lituania

IVECO a livrat o comandă pentru 65 de camioane IVECO S-WAY LNG venită de la operatorul lituanian Vlantana. Compania, care are un parc activ de 1.650 de vehicule, își extinde astfel semnificativ flota de vehicule alimentate cu gaz natural.

IVECO a livrat 65 de camioane S-WAY LNG pentru Vlantana

Achiziția de camioane S-Way LNG face parte din strategia pe termen lung a Vlantana, cu o concentrare puternică pe protecția mediului. Compania își asumă astfel statutul de pionier în Lituania, unde nu există încă o rețea de realimentare cu gaz natural.

Vlantana plănuiește o investiție într-o stație proprie de alimentare cu gaz natural, la sediul său de lângă Klaipèda, aproape de cea mai importantă autostradă din Lituania.

VEZI ȘI: Transportatorii italieni cer scutirea camioanelor LNG de la plata taxei de autostradă

Într-o primă fază, Vlantana va folosi camioanele IVECO LNG pe rute europene. Acolo, compania va miza pe rețeaua extinsă de alimentare cu LNG deja existentă.

Cu ajutorul noilor camioane, Vlantana își va putea reduce dramatic emisiile de oxizi de azot și particule fine. De asemenea, prin alimentare cu biometan, emisiile de CO2 pot fi reduse cu 95%.

Pe lângă avantajele de mediu, camioanele au o autonomie de până la 1.600 km, costuri de operare mai mici decât modelele diesel echivalente și un confort sporit la bord, datorită reducerii nivelului de zgomot.

Din aceeași categorie...

Back to top button