CamioaneTruck Racing

IVECO S-WAY NP alimentat cu Bio-LNG va deschide cursele FIA ETRC

IVECO va fi partenerul oficial al FIA ETRC în următorii 3 ani și va furniza un camion S-WAY NP alimentat cu Bio-LNG pentru deschiderea curselor.

Începând din sezonul 2021, camioanele participante în FIA ETRC vor fi alimentate cu biodieselul HVO, iar camionul oficial va fi un IVECO S-Way alimentat cu bio-LNG. Totul face parte din strategia competiției de a promova tehnologiile care reduc emisiile camioanelor.

IVECO S-WAY NP alimentat cu Bio-LNG va deschide cursele FIA ETRC

Ca toate vehiculele IVECO din gama Natural Power (NP), S-Way poate fi alimentat oricând cu bio-LNG. Astfel, în afară de emisiile reduse de oxizi de azot și particule fine, camionul va avea și emisii de CO2 reduse cu până la 95%.

VEZI ȘI: IVECO S-WAY 2021 vine cu motoare noi și un consum redus cu 3%

IVECO S-WAY NP și-a făcut deja apariția la curse, dar acum va juca rolul de camion de deschidere a întrecerilor.

”2021 va fi un an al schimbărilor pentru FIA ETRC. Ducem cursele de camioane la următorul nivel, al tranziției spre sustenabilitate. Un camion oficial prietenos cu mediul ne indică direcția în care vom merge. Dorim să fim o platformă pentru tehnologiile sustenabile în industria de transport. Introducerea carburanților proveniți din surse regenerabile reprezintă un pas important în reducerea emisiilor noastre de CO2”, a declarat Georg Fuchs, director general al European Truck Racing Association (ETRA).

Sezonul 2021 al FIA ETRC va debuta la 12 iunie și va avea 8 curse. Programul curselor este disponibil aici, iar componența echipelor poate fi găsită aici.

IVECO S-WAY NP alimentat cu Bio-LNG va deschide cursele FIA ETRC

Din aceeași categorie...

Back to top button