Camioane

IVECO S-WAY Shorturn, cap tractor compact cu manevrabilitatea lui Daily

IVECO a prezentat în Olanda versiunea S-WAY Shorturn, care datorită dimensiunilor compacte promite o rază de bracaj asemănătoare cu cea a combinațiilor BE.

Noul model se vrea o alternativă la tradiționalele combinații BE, preferate în zonele înguste, precum centrele istorice sau ferme. El promite aceeași manevrabilitate cu al versiunilor Daily cap tractor.

IVECO S-WAY Shorturn, cap tractor compact cu manevrabilitatea lui Daily

În schimb, are un mare plus în ce privește sarcina utilă. În ciuda dimensiunilor reduse, S-WAY Shorturn este un cap tractor normal, de 18 tone, care poate fi folosit în combinații de până la 40 de tone. Mult peste limita de 7 tone a combinațiilor BE.

VEZI ȘI: Nikola Tre BEV, prezentat oficial. Cum arată IVECO S-Way electric

IVECO S-WAY 360 Shorturn este echipat cu cabina de zi compactă AD, iar ampatamentul este de doar 3 metri. Cu cel puțin 60 cm în minus față de autotractoarele convenționale.

IVECO S-WAY Shorturn, cel mai mic autotractor european

Modelul este destinat în special companiilor care se ocupă de grădinărit și agricultură, pentru transportul utilajelor. Multe dintre acestea sunt transportate cu ajutorul tractoarelor agricole, care au dezavantaje în ce privește manevrabilitatea, viteza și autonomia operațională (din cauza interdicției de a folosi autostrăzile).

Motorul folosit este dieselul Cursor 9 de 360 CP, cuplat la transmisia automatizată Hi-Tronix  cu 12 viteze. Există un singur rezervor de motorină, iar pe șasiu au fost montate câteva cutii compacte pentru transportul diferitelor echipamente.

S-WAY Shorturn promite același confort la conducere cu al modelelor pentru transporturi lungi. Siguranța este și ea de top, cu sisteme precum ESP, AEBS, LDWS sau Hill Holder în standard.

Din aceeași categorie...

Back to top button