Tehnologie

IVECO, sennder și CO3 au dezvoltat o nouă soluție de localizare a camioanelor

IVECO, sennder și CO3 colaborează pentru a oferi expeditorilor o vizibilitate mai bună asupra proceselor de transport.

Parteneriatul se concentrează pe optimizarea localizării încărcăturii prin GPS și procese digitale la încărcare. Noua ofertă este acum disponibilă în Europa.

IVECO, sennder și CO3 au dezvoltat o nouă soluție de localizare a camioanelor

Cele 3 companii au dezvoltat în comun o soluție de monitorizare prin GPS completă, care le va oferi expeditorilor posibilitatea de a urmări aproape fiecare încărcătură din Europa, inclusiv cursele spot.

Ea se bazează pe tehnologia platformei de date CO3, asistată de soluția de monitorizare integrată în camioanele IVECO și conectată la platforma sennOS a sennder, cel mai mare expeditor digital de mărfuri din Europa.

VEZI ȘI: IVECO a lansat ediția specială S-Way TurboStar

Cursele spot reprezintă aproximativ 20% din piața de transport cu camionul. Acestea sunt adesea curse efectuate o singură dată, în aceeași zi în care s-au agreat condițiile. În prezent, această abordare înseamnă că transportatorul trebuie să preia marfa rapid, timpul fiind insuficient pentru a activa sistemul de monitorizare prin GPS. Acum, când expeditorul cere un transport și sennder îl alocă unui transportator, acesta îl poate activa în doar 10 minute, prin tehnologia CO3.

În trecut, procesul dura până la 48 de ore, perioadă redusă acum cu 99%. Soluția le oferă expeditorilor o mai mare vizibilitate asupra călătoriei, iar transportatorilor un proces digital fluent la încărcare. Soluția este disponibilă în toate țările europene și poate fi implementată pe aproximativ 50% dintre camioanele echipate cu sistem GPS integrat.

Din aceeași categorie...

Back to top button