Dakar RallyMagazinȘtiri

Iveco și De Rooy au câștigă Dakar cu anvelope Goodyear ORD

Gerard De Rooy la volanul unui camion Iveco Powerstar echipat cu anvelope de camion off the road Goodyear ORD, a câștigat Dakar Rally la camioane.

Caravana Dakar Rally a avut de parcurs în 13 zile aproximativ 9.000 de kilometri în cele mai grele condiții de teren pe care Argentina și Bolivia le-a putut oferi. După ce a văzut provocarea de a fi în luptă cu peste 50 de camioane din întreaga lume, camionul Iveco Powerstar cu numărul 501 a luat onorurile la sosirea în Rosario, punctul final al aventurii Dakar din 2016.

Camionul echipat cu anvelopele de camion pentru aplicații off the road Goodyear ORD 375/90R22.5 și produse în Luxemburg a fost condus de pilotul Gerard De Rooy din Olanda, împreună cu coechipierul său Moises Torrallardona originar din Spania și cu mecanicul Darek Rodewald din Polonia.

Iveco și De Rooy au câștigă Dakar cu anvelope Goodyear ORD

Gerard De Rooy nu numai că a câștigat cursa, dar și camionul de suport a lui Ton Van Genugten, echipat cu anvelope de camion off the road Goodyear ORD, a teminat cursa pe locul 5 la general. Pentru Gerard De Rooy aceasta este ce-a de-a doua victorie la clasa camioane în cadrul Dakar după succesul din 2012, dar este pentru prima dată când anvelopele de camion Goodyear echipează camionul câștigător.

[pullquote align=”full” cite=”Gerard De Rooy, câștigătorul Dakar Rally 2016″ link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Goodyear a furnizat consiliere în avans și un suport tehnic excelent pentru Dakar, în special când vine vorba de recomandările privind presiunea anvelopelor. Condițiile de la Dakar sunt fără îndoială cele mai grele pe care le poți întâlni. Ele cuprind ce e mai rău din orice, inclusiv nisip, pietre și noroi, astfel că anvelopele sunt unii din cei mai importanți factori. Anvelopele de camion pentru aplicații off-the-road, Goodyear ORD 375/90R22.5, au fost fantastice și un element cheie în obținerea acestei victorii.[/pullquote]

VEZI ȘI: Totul despre anvelopele de camion Goodyear

Petronas De Rooy Iveco a intrat în Dakar 2016 cu trei camioane echipate cu anvelope de camion off the road Goodyear ORD cu dimensiunea 375/90R22.5. Alegerea anvelopelor Goodyear ORD a fost făcută după realizarea unor teste intensive de către inginerii Goodyear de la Centrul pentru Inovare din Luxemburg, ajutând echipa să obțină cea mai bună setare pentru optimizarea performanței anvelopelor în toate condițiile variabile din Dakar 2016.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button