Dakar RallyMagazinSportȘtiri

Iveco și De Rooy au câștigat Dakar Rally 2016

După patru ani de luptă în care nimic nu părea că mai poate opri seria invincibilă a celor de la Kamaz, Gerard De Rooy, olandezul zburător al dunelor, a triumfat alături de Iveco Powerstar în Dakar Rally 2016.

Iveco și De Rooy, liderul echipei Petronas De Rooy Iveco, a câștigat ediția 2016 a celei mai competitive competiții din lume. Performanța obținută după parcurgerea celor 13 probe speciale a demonstrat, dacă mai era cazul, abilitățile de pilotaj și navigare ale olandezului și au confirmat calitățile camionului Iveco. Deși a început ezitant acest raliu, Iveco a dominat una din cele mai competitive ediții Dakar Rally, terminând raliul cu 5 camioane în top 10.

Aceasta este a doua victorie din cariera lui Gerard De Rooy în Dakar la categoria camioane, acesta câștigând competiția pentru prima dată în 2012. La sfârșitul competiției, noul campion a dedicat victoria sa navigatorului belgian, Jurgen Damen, care a decedat anul trecut.

Iveco și De Rooy au câștigat Dakar Rally 2016

Pe al treilea loc al podiumului general s-a clasat Federico „El Coyote” Villagra, acesta fiind revelația acestei ediții Dakar. Eroul argentinian aflat la volanul unui Iveco Powerstar, a fost urmărit de milioane de fani locali, pe o piață în care Iveco este lider.

VEZI ȘI: Ultimii 180 kilometri înaintea unei victorii așteptate de 4 ani

Ton Van Genugten a terminat al cincilea la volanul camionului Iveco Trakker. Acesta este a doua revelație a Dakar Rally 2016. Aflat la unul din cele mai rapide camioane de service, acordând suport pentru De Rooy, Villagra and Loprais – acesta a reușit să se mențină în fața clasamentului și să termine pe cinci la general, și asta pentru că a trebuit să se oprească de fiecare dată când colegii de echipă au avut nevoie, demonstrând un extraordinat spirit de echipă.

Spaniolul Pep Vila, în spatele volanului unui alt Iveco Trakker, a reușit să se claseze pe locul 10, îndeplinindu-și astfel obiectivul. Experimentatul pilot spaniol aflat la al șaselea Dakar Rally din carieră cu Iveco și al cincilea în cadrul echipei Petronas De Rooy Iveco, s-a luptat până la finalul raliului pentru a termina în top 10.

[pullquote align=”full” cite=”Pierre Lahutte, Iveco Brand President” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Triumful răsunător al vehiculele Iveco în cadrul Dakar Rally 2016, vine după ce Iveco Eurocargo a câștigat „International Truck of the Year 2016” și Iveco Magelys „International Coach of the Year”. Iveco a pus fiabilitatea excelentă a camioane sale în slujba fantasticilor piloți ai echipei, ajutându-i pe aceștia să obțină cea mai bună performanță în Dakar Rally. Doresc să-i mulțumesc lui Gerard De Rooy, Federico Villagra, Anton Van Genugten, Pep Vila și Ales Loprais precum și echipelor lor pentru determinarea și unitatea pe care au arătat-o.[/pullquote]

Dakar Rally 2016 a fost o excelentă oportunitate pentru producătorii de camioane specializate, să scoată în evidenția calitățile și fiabilitatea acestora. În ceea ce privește Iveco, italienii au putut demonstra performanțele șasiului și motorului Iveco Cursor 13, fabricat în Bourbon Lancy (Franța) pregătit special pentru Dakar Rally de FPT Industrial la centrul său de cercetare și dezvoltare din Arbon, Elveția. Cei peste 9.000 kilometri ai Dakar Rally 2016 au fost contextul perfect pentru a arăta versatilitate și putere camioane Iveco.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button