SustenabilitateTop News

IVECO și Nikola au inaugurat fabrica de camioane electrice din Ulm

Producătorul european IVECO și cel american Nikola au inaugurat fabrica de camioane electrice din Ulm (Germania), care va începe producția de serie până la finalul acestui an.

Primul model electric produs la fabrica din Ulm va fi Nikola Tre BEV, camion electric cu baterii. Producția va fi destinată inițial pieței din SUA, primele livrări urmând a fi făcute în 2022.

IVECO și Nikola au inaugurat fabrica de camioane electrice din Ulm

Cu ocazia evenimentului de inaugurare a fost prezentat și un prototip FCEV (camion electric cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen). Producția modelului FCEV va începe la Ulm înainte de finalul anului 2023.

Pe o suprafață totală de 50.000 de metri pătrați, construcția de 25.000 mp este destinată asamblării finale a vehiculelor electrice. În primă fază, fabrica va avea aproximativ 160 de furnizori.

Capacitatea de producție inițială va fi de 1.000 de camioane electrice anual pe fiecare schimb. Ea va crește progresiv în anii următori. Fabrica va opera în concordanță cu principiile programului World Class Manufacturing, cu obiectivul de a obține zero deșeuri, zero accidente, zero defecte și zero stocuri.

VEZI ȘI: MAN pregătește ieșirea din scenă a camioanelor diesel, începând din 2024

”În ciuda provocărilor mondiale generate de pandemie pe care le-am înfruntat după ce am anunțat parteneriatul cu Nikola, în septembrie 2019, am reușit să derulăm proiectul în timp, conform cu planurile originale. Ne dorim să devenim lideri în transportul neutru din punct de vedere climatic”, a declarat Gerrit Marx, CEO desemnat al IVECO Group.

”Fabrica de camioane electrice din Ulm este o facilitate minunată, suntem recunoscători echipelor IVECO și Nikola pentru colaborarea și perseverența lor”, a spus cu această ocazie și Mark Russell, CEO al Nikola.

Camionul electric Nikola Tre se bazează pe platforma IVECO S-WAY, având o axă electrică proiectată în comun și construită de FPT Industrial. Cele două companii au dezvoltat o platformă electrică comună, capabilă să găzduiască atât celule de combustie cu hidrogen (cu componente cheie furnizate de Bosch), cât și propulsie bazată pe baterii.

Din aceeași categorie...

Back to top button