IVECO Stralis NP cu LNG a intrat în flota austriecilor de la Gruber Logistics

IVECO Stralis NP cu LNG a intrat în flota austriecilor de la Gruber Logistics
Patru din cele zece camioane IVECO Stralis NP cu LNG au fost deja livrate de dealerul IVECO Südtirolto către compania austriacă Gruber Logistics.

Mai mult decât atât, imediat de la livrare, două dintre cele patru tractoare au început să fie deja operate. Până la finalul lunii aprilie, IVECO va livra austriecilor de la Gruber Logistics și restul comenzii, adică șase unități Stralis NP cu LNG.

IVECO Stralis NP cu LNG a intrat în flota austriecilor de la Gruber Logistics

Camionul IVECO Stralis NP cu LNG este echipat cu motor capabil să genereze 460 de cai putere, iar mulțumită sistemului de funcționare cu gaz natural lichefiat, emisiile de CO2 scad cu până la 95% comparativ cu cele ale unui camion cu motor diesel.

VEZI ȘI: Toyota, Shell și Nikola vor standardizarea componentelor utilizate în cadrul propulsiilor Fuel Cell

În aceste condiții, compania Gruber Logistics va reuși să scadă nu doar emisiile din zonele urbane în care activează, dar și zgomotul produs noapte, atunci când sunt programate anumite livrări.

Decizia celor de la Gruber Logistics vine într-un moment cheie.

Uniunea Europeană a decis ca până în 2030, sectorul de transport să scadă emisiile cu până la 30%, iar primul pas către acest țel poate fi realizat cu ajutorul camioanelor echipate cu astfel de sisteme cu gaz natural lichefiat.

„În calitate de afacere de familie, am considerat întotdeauna că trebuie să dăm ceva și comunității din care facem parte, iar deciziile cu privire la reducerea amprentei asupra mediului fac parte din această directivă”, a delcarat Martin Gruber, CEO-ul Gruber Logistics.

În prezent, flota companiei este alcătuită doar din vehicule care respectă cele mai înalte standarde de emisii.

Follow #infotrucker