Camioane

IVECO T-WAY, demonstrații de off-road extrem pentru clienții din România

Noul IVECO T-WAY, camion conceput pentru cele mai dure misiuni off-road, a fost prezentat în luna iunie potențialilor clienți din România.

Evenimentele de lansare IVECO T-WAY în România au avut loc la Cariera Morlaca (Cluj), Cariera Pârâul Cailor din Pojorâta (Suceava) și TRQZ Lake (Ilfov). Cei peste 250 de participanți au avut ocazia să testeze calitățile vehiculului în cadrul unei experiențe de test drive, pe teren solicitant.

IVECO T-WAY, demonstrații de off-road extrem pentru clienții din România

IVECO T-WAY a fost conceput pentru a oferi cea mai bună performanță pentru orice aplicație off-road. El preia de la predecesorul Trakker robustețea legendară a șasiului, cu o grosime de 10 mm și rezistență torsională superioară 177 kNm. Axa față oferă o capacitate maximă de până la 9 tone. Reducția în butuc pe puntea spate reprezintă o dotare standard, fiind gândită pentru a maximiza motricitatea și performanța. Noua suspensie a tandemului spate optimizează greutatea vehiculului și îmbunătățește performanța off-road, având o gardă la sol mai mare și permițând un unghi de degajare mai bun.

IVECO T-WAY permite echiparea cu o gamă foarte largă de prize de putere și asigură performanțele necesare prin intermediul unor motorizări fiabile și eficiente. Pentru performanțe maxime, motorul IVECO Cursor 13 de 13 litri vine în versiuni de până la 510 CP, depășind vechiul TRAKKER cu 10 CP. Pentru aplicațiile în care masa proprie e definitorie, este disponibil și motorul Cursor 9.

VEZI ȘI: IVECO S-WAY 2021 vine cu motoare noi și consum redus cu 3%

Camioanele demo IVECO T-WAY care au făcut cunoștință cu publicul din România au fost încărcate, pentru a-și demonstra eficiența în condiții reale de operare. Pentru teste au fost alese configurații cu cutii de viteze manuale ZF cu 16+2 rapoarte, pentru ca șoferii să se poată convinge de aptitudinile reale ale acestor vehicule de categorie grea.

Sunt disponibile și transmisii automatizate HI-TRONIX cu 12 și 16 trepte, care dispun acum de noi funcții, special concepute pentru mobilitatea off-road. Pentru secțiunile on-road ale misiunii de transport, sistemul IVECO HI-CRUISE îmbunătățește și mai mult eficiența transmisiei. Acesta include schimbarea predictivă a treptelor de viteză, control predictiv al vitezei de croazieră și o funcție eco-roll, care folosește inerția vehiculului atunci când acesta coboară o pantă. Cu acești noi algoritmi, HI-TRONIX asigură strategia perfectă de schimbare a vitezelor pentru orice aplicație. Cele două camioane testate în România au fost echipate cu motor Cursor 13 de 450 CP (cuplu maxim de 2.200 Nm de la 870 rpm).

București: o experiență cât se poate de dură

Organizatorii i-au provocat pe participanți să ”trateze cât mai dur” modelul T-WAY. Evenimentul de la București a fost cel mai solicitant pentru cele două camioane demo. Traseul de testare, de aproximativ 1,5 km, a fost realizat de la zero, personalizat de către IVECO România prin replicarea celor mai dificile și solicitante condiții off-road pentru camioanele de construcții.

IVECO T-WAY, demonstrații de off-road extrem pentru clienții din România

Traseul a inclus o secțiune cu denivelări foarte accentuate, atacate de către noul T-WAY cu prima treaptă de viteză, la ralanti. Acest lucru a pus în valoare cuplul impresionant al noilor camioane și garda la sol îmbunătățită, precum și confortul noii cabine, șoferul resimțind mult mai puțin vibrațiile și șocurile la care s-ar fi așteptat de la un vehicul clasic off-road.

A urmat o rampă cu înclinare de aproximativ 30 grade, în vârful căreia axa frontală a camioanelor s-a ridicat de pe sol, secțiune care a demonstrat forța de tracțiune, stabilitatea și eficiența noului T-WAY. Au urmat o porțiune inundată, pe parcursul căreia garda la sol și-a arătat din nou adevărata valoare, precum și secțiuni cu înclinări laterale substanțiale. Dificultatea traseului nu s-a resimțit ca un stres asupra șoferului, stabilitatea, siguranța, confortul și manevrabilitatea noilor camioane fiind comparabile cu cele ale unui SUV de ultimă generație.

Urmașul lui TRAKKER, dar mai mult decât atât

Diferențele majore față de generația precedentă se simt încă din clipa în care te așezi la volan. Noul T-WAY este mult mai ușor manevrabil decât TRAKKER și oferă o poziție de conducere îmbunătățită. Volanul a fost complet modificat, este multifuncțional și are acum o bază plată, pentru a se potrivi oricărui gabarit al șoferului.

Cabina este complet reproiectată, iar noul model este mai ușor cu 500 kg față de predecesorul său, ceea ce a generat un câștig corespunzător în ceea ce privește sarcina utilă și kilogramele facturate. O altă diferență față de TRAKKER este faptul că noul T-WAY este echipat cu frâne disc și pe puntea spate, iar instalația electrică este alcătuită din bucle independente, pentru a facilita intervențiile în atelier. Nu în ultimul rând, trebuie menționat designul complet nou al cabinei, îmbinând aerodinamicitatea și funcționalitatea cu renumitul stil italian.

IVECO T-WAY, demonstrații de off-road extrem pentru clienții din România

Vehiculul este proiectat pentru a oferi protecție maximă, dispunând de sisteme de siguranță care depășesc cu mult cerințele omologării de tip. Noul sistem de frânare EBS este dotare standard, iar frânele cu disc sunt disponibile pe modelele PWD (tracțiune parțială) și noile ADAS (Sisteme de Asistență Avansată pentru Șoferi) sunt disponibile pentru întreaga gamă.

IVECO T-WAY are cea mai bună conectivitate în clasa sa, fiind un punct de reper al gamei WAY, prin Connectivity Box standard. Sistemul de conectivitate oferă telediagnosticare și mentenanță predictivă. Acesta le permite managerilor de flote să monitorizeze de la distanță performanța fiecărui vehicul, în orice moment, pentru un maximum de eficiență. Portofoliul serviciilor de conectivitate IVECO ON, aflat în continuă extindere, se concentrează pe maximizarea productivității clienților și pe durabilitatea vehiculului, precum și pe minimizarea timpilor neplanificați de imobilizare a vehiculului.

IVECO T-WAY, demonstrații de off-road extrem pentru clienții din România

Din aceeași categorie...

Back to top button