IAA HanovraUtilitare ușoare

IVECO Vision: Concept van-ul bazat pe șasiul Dual Energy

IVECO Vision, unul din cele mai frumoase vehicule expuse în cadrul IAA 2014 este produs pe șasiul Dual Energy, prezentat de IVECO în 2012 tot la Hanovra.

IVECO, unul din cei importanți constructori europeni de vehicule comerciale, continuă să pună accent în căutarea de noi soluții tehnologice inovatoare respectiv interpretarea și anticiparea de viitoare scenarii bazate pe strategia sa de business.

IVECO Vision: Concept van-ul bazat pe șasiul Dual Energy

Astfel, cel mai recent produs în această direcție este IVECO Vision, primul concept van al producătorului italian ce tratează impactul scăzut din punct de vedere energetic și trasportului eficient de persoane și mărfuri.

IVECO Vision, unul din cele mai frumoase vehicule expuse în cadrul IAA Hanovra 2014 a născut în urma conceptului de șasiu – Dual Energy, prezentat de IVECO în 2012 tot la Hanovra, și care reunea potențiale tehnologii ce pot fi folosite pe vehiculele comerciale ale viitorului.

Inovația care caracterizează IVECO Vision începe cu sistemul de energie duală, o tehnologie care permite utilizarea a două tipuri diferite de tracțiune – unul exclusiv electric, asigurând zero emisii locale și nivel scăzut de zgomot, iar celălalt hibrid (termoelectric) și potrivit pentru călătorii mai lungi și pentru aplicații în afara orașului. Acest sistem dual de energie permite o reducere a consumului de carburant și a emisiilor de dioxid de carbon cu până la 25%.

În această arhitectură, o unitate de transfer specifică de cupluri a motorului electric cu arborii de transmisie permit de a obține un hibrid care este un sistem de tracțiune adaptiv cu gestionare a energiei în timp real. Bazat pe elemente legate de specificul aplicației la care este folosit, vehiculul adaptează automat tracțiunea: modul hibrid îmbunătățește viteza comercială și gama de autonomie pe rutele interurbane, în timp ce în modul electric permite, mobilitatea fără restricții și fără emisii poluante în zonele urbane.

Ca o evoluție firească a conceptului „Dual Energy” din 2012, IVECO a reproiectat șasiul, caroseria și interfața din interior: rezultatul este IVECO Vision, un concept de vehicul comercial ideal pentru misiunile de livrare door-to-door.

Proiectul, este axat pe dezvoltarea a trei noi zone pentru a fi testate: o nouă interfață, un design caracterizat de vizibilitate totală și un nou sistem complet automat pentru administrarea sarcinii. În ceea ce privește prima dintre aceste zone, vehiculul este echipat cu o tabletă, care comunică cu toate sistemele electronice de la bord.

Suprafete vitrate ample și design-ul montanților A de tip „see through” („vezi prin”) garantează un maxim de vizibilitate în față și imprejurul vehiculului – în timp ce imaginile camerei montate în spate sunt afișate pe un ecran panoramic din partea de sus a parbrizului.

În cele din urmă, în ceea ce privește misiunea specifică, IVECO Vision este echipat cu un sistem de management al încărcării bazat pe o serie de senzori care identifica bunurile și apoi indică poziționarea corectă a acestora în interiorul autovehiculului. Pe lângă protejarea bunurilor de valoare împotriva daunelor în timpul transportului, sistemul de management a lui Vision face încărcarea și descărcarea mai rapidă – cu un câștig de eficiență evident.

În concluzie, IVECO Vision este un laborator de studiu și dezvoltare de noi soluții tehnologice și moduri de transport viitoare, reprezentând evoluția naturală a gamei de vehicule comerciale ușoare produse de IVECO. Pentru a atinge acest obiectiv, italienii continuă să se extindă, să îmbunătățească și să colaboreze deschis cu parteneri importanți pentru schimbul de idei, experiență și profesionalism.

În plus, față de partenerii care au lucrat cu Iveco privind construcția șasiului „Dual Energy” (Bosch, Dainese, Brembo, Streparava, Arcelor Mittal, CRF, Denso, FPT, Sole, Trucklite, Xperion, ZF) au mai contribuit la realizarea conceptului Vision și Comftech, Essence și ST Microelectronics.

Din aceeași categorie...

Back to top button