ȘtiriSustenabilitate

IVECO și-a expus viziunea în legătură cu utilizarea gazului natural în transport în cadrul “Green Gas Mobility Summit”

IVECO și-a expus viziunea în legătură cu utilizarea gazului natural și a combustibilor alternativi în transport, în cadrul “Green Gas Mobility Summit”.

IVECO a participat la “Green Gas Mobility Summit”, un eveniment anual organizat de asociația Gasnam, în cadrul căruia se întâlnesc profesioniști din sector pentru a dezbate situaţia gazului natural și regenerabil în Spania și în Europa.

IVECO și-a expus viziunea în legătură cu utilizarea gazului natural în transport în cadrul “Green Gas Mobility Summit”

Gasnam promovează utilizarea gazului natural și regenerabil (biometan și hydrogen) ca şi combustibil în transportul rutier și maritim în Spania și Portugalia.

Cei peste 20 de expozanți care au participat virtual la “Green Gas Mobility Summit”, desfăşurat în perioada 21 – 23 septembrie, au avut ocazia să analizeze avantajele și performanțele pe care le oferă acest combustibil alternativ.

Pionier şi lider al tehnologiei cu gaz natural, IVECO deţine o gamă completă de vehicule comerciale alimentate cu acest tip de combustibil durabil, având în prezent peste 35.000 de unități vândute în Europa. Ca participant cheie în cadrul evenimentului, IVECO și-a expus viziunea privind un viitor sustenabil pentru transportul rutier.

“Obiectivul final al transportului cu emisii zero va fi atins cu ajutorul a diferite tehnologii, în funcție de misiunile și aplicațiile clientului. Nu există o soluție unică. Calea IVECO către neutralitatea carbonului începe cu gazul natural, continuă cu LNG-ul, podul către hidrogen, iar Bio-LNG este propulsorul până la destinația finală: o gamă completă de soluții pentru mobilitate ecologică”, a explicat Thomas Hilse, președintele IVECO.

VEZI ȘI: Noile Volvo FH și Volvo FM vor fi disponibile și cu motoare cu LNG

“Sustenabilitatea este un pilon fundamental pentru IVECO, după cum am demonstrat prin angajamentul nostru față de tehnologia alimentării cu gaz natural și prin gama noastră completă de vehicule alimentate cu gaz natural. Mai mult, toate acestea se realizează prin procese durabile, care sunt factori cheie pentru reactivarea industriei”, a subliniat Ángel Rodríguez Lagunilla, director de producție globală, pentru vehicule comerciale și speciale în cadrul IVECO.

În prima zi a “Green Gas Mobility Summit”, care a devenit un punct de referință consacrat pentru tehnologiile alternative în transportul rutier și maritim, Pablo Cebrián, vicepreședinte de dezvoltare și inginerie de produs în cadrul IVECO, a participat în cadrul mesei rotunde “Mobilitatea cu hidrogen: un viitor care este din ce în ce mai prezent”.

IVECO și-a expus viziunea despre utilizarea gazului natural în transport în cadrul “Green Gas Mobility Summit”

El a subliniat că “toate tehnologiile existente și cele în curs de dezvoltare sunt necesare pentru a atinge obiectivul de reducere stabilit pentru 2030 și, bineînțeles, pentru a se poate face transport 100% fără CO2 până în 2050.

“Hidrogenul este cea mai bună alternativă viitoare pentru transportul pe distanțe lungi; în următorii cinci ani vom vedea o intensificare enormă în toate tehnologiile care vor înlesni utilizarea hidrogenului: generarea, distribuția, depozitarea la presiune înaltă în camioane și, mai ales, celulele de combustibil”.

IVECO promovează activ utilizarea gazelor naturale în transportul rutier
Ca pionier în utilizarea și dezvoltarea alimentării cu gaz natural în transportul rutier, IVECO susţine utilizarea acestui tip de combustibil durabil ca singura alternativă actuală, reală și disponibilă pentru transportul pe distanțe lungi și de călători, datorită echilibrului său energetic, performanței și reducerii emisiilor.

IVECO și-a expus viziunea sa în legătură cu utilizarea gazului natural în transport în cadrul “Green Gas Mobility Summit”

Stocurile de gaz natural, precum și disponibilitatea, siguranța și costurile reduse fac din acest combustibil o soluție sigură care vine în întâmpinarea nevoilor transportatorilor, indiferent de misiunea lor.

IVECO este în prezent singurul producător care oferă o gamă completă de vehicule comerciale propulsate cu gaz natural, echipate cu trei familii de motoare care variază de la 136 la 460 CP și mase totale de la 3.5 la 40 de tone – vehicule de pasageri, precum și vehicule comerciale ușoare și grele pentru transportul pe distanțe lungi.

Oferta sa include camionul IVECO S-Way NP 460, singurul vehicul de pe piață cu o autonomie de până la 1.600 km și putere a motorului de 460 CP.

Din aceeași categorie...

Back to top button