Auto

Jandarmeria Națională Franceză va patrula cu Peugeot 3008 Plug-in Hybrid

Jandarmeria Națională Franceză intră în era electrică, urmând să indeplinească misiunile specifice cu ajutorul autospecialelor Peugeot 3008 Plug-in Hybrid.

Pe lângă flotele de Peugeot 5008 care echipează forțele de poliție și jandarmerie încă din 2021, Ministerul de Interne francez a preluat primele 395 de autospeciale Peugeot 3008 Plug-in Hybrid pentru Jandarmeria Națională Franceză.

Jandarmeria Națională Franceză va patrula cu Peugeot 3008 Plug-in Hybrid

Aceste noi livrări arată faptul că vehiculele Peuegot 3008 Plug-in Hybrid îndeplinesc cerințele unei organizații foarte exigente în ceea ce privește fiabilitatea și performanța, precum și o bună valoare reziduală.

Achiziția se înscrie în demersurile Jandarmeriei Naționale Franceze de electrificare a parcului auto și dorința de dotare cu vehicule fabricate în Franța, care oferă cel mai bun nivel de performanță.

Cu o putere cumulată de 225 CP, un cuplu de 360 Nm și posibilitatea de a desfășura patrulări auto „discrete” în regim electric, Peugeot 3008 Plug-in Hybrid din dotarea Jandarmeriei reprezintă o evoluție importantă pentru vehiculele de intervenție.

VEZI ȘI: Germania a devenit a 28-a țară care a aderat la protocolul e-CMR

Cele 395 de vehicule comandate au nivel de echipare Allure și o baterie de 90 kW care oferă o autonomie în modul electric de până la 56 kilometri (WLTP).

Autospecialele sunt fabricate pentru Ministerul de Interne francez la fabrica din Sochaux și transformate de carosierul EGP din Hordain. În primul trimestru al anului 2022 sunt deja planificate și alte livrări pentru Jandarmeria și Poliția Națională Franceză.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button