Stiai ca

Japonia crește viteza camioanelor, pentru a combate criza de șoferi

Japonia se confruntă și ea cu o criză a șoferilor, dar a găsit o soluție pragmatică pentru a combate problema: crește viteza maximă a camioanelor.

Potrivit presei locale, limita maximă de viteză pentru camioane pe autostrăzi a fost crescută la 90 km/h, față de 80 km/h cât este în prezent.

Măsura de a crește viteza camioanelor va intra în vigoare în Japonia de la 1 aprilie 2024 și se va aplica vehiculelor de transport marfă de tonaj mediu și greu.

Decizia a luat prin surprindere inclusiv companiile de transport, obligate să plătească șoferilor multe ore suplimentare pentru a putea efectua toate comenzile.

VEZI ȘI: Fuziunea dintre Mitsubishi FUSO și HINO va depăși termenul estimat inițial

”O astfel de relaxare ar îmbunătăți eficiența transportului și ar ajuta, de asemenea, la atenuarea preocupărilor publice”, au motivat autoritățile japoneze, care nu sunt îngrijorate că această măsură ar putea afecta siguranța rutieră.

Potrivit Agenției Naționale de Poliție, pe autostrăzile japoneze au avut loc 1.927 de accidente cu camioane între 2018 și 2022, mai puțin de jumătate din numărul înregistrat în urmă cu aproximativ 20 de ani (4.037 din 2003 până în 2007).

Din aceeași categorie...

Back to top button