JCB Fastrac 8000 a devenit cel mai rapid tractor agricol din Marea Britanie

JCB Fastrac 8000 a devenit cel mai rapid tractor agricol din Marea Britanie

Special pregătit de inginerii echipei Williams F1, JCB Fastrac 8000 a devenit cel mai rapid tractor agricol din Marea Britanie.

Producătorul britanic de utilaje și echipamente industriale JCB a reușit să doboare recordul mondial de viteză pentru tractoare agricole din Marea Britanie cu JCB Fastrac 8000, pregătit special de echipa Williams F1.

Sub capotă, tractorul are un motor diesel de 7.2 litri cu șase cilindri care produce 1.000 de cai putere. Resursele motorului au fost puse în valoare cu o transmisie manuală cu șase trepte ZF.

În mod normal, Fastrac este echipat cu o cutie de tip CVT (cutie de viteze cu variaței continuă).

În același timp, specialiștii din cadrul Williams Advanced Engineering, oamenii care se află în spatele monopostului de Formula 1 al echipei Williams, s-au ocupat de partea aerodinamică.

VEZI ȘI: Doi imigranți descoperiți de britanici într-unul dintre camionele Scuderiei Ferrari

Recordul de viteză a fost stabilit pe pista aeroportului Elvington din Yorkshire, Marea Britanie, JCB Fastrac 8000 rulând cu o viteză de top de 166.7 km/h.

„De foarte mult timp ne-am dorit să încercăm să stabilim un record de viteză cu Fastrac, iar întreaga echipă a lucrat intens pentru ca acest lucru să se întâmple. Sunt extrem de mândru de ce au reușit să obțină într-un timp scurt”, a declarat Lord Bamford, președintele JCB.

Pe postul de operator s-a aflat Guy Martin, prezentator TV și pilot de motociclete. Vechiul record fusese stabilit de un tractor agricol cu 500 CP modificat de echipa Top Gear.

JCB nu este la primul record de viteză stabilit în istorie.

În 2006, aflat la comanda vehiculului JCB Dieselmax, Andy Green a stabilit un nou record mondial de viteză pe uscat cu un vehicul cu propulsie diesel. Acesta a atins viteza de 560 km/h. Recordul a fost doborât abia în 2018.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.