MagazinȘtiri

JCB Fastrac Two este cel mai rapid tractor agricol din lume

Dezvoltat în cooperare cu inginerii echipei Williams F1, JCB Fastrac Two a doborât recordul deținut de Fastrac 8000, devenit cel mai rapid tractor agricol din lume.

În urmă cu doar câteva luni, cu ajutorul specialiștilor echipei Williams F1, tractorul agricol JCB Fastrac 8000 devenea cel mai rapid tractor agricol din lume, reușind să atingă o viteză de top de 166.7 km/h.

JCB Fastrac Two este cel mai rapid tractor agricol din lume

Acum, producătorul britanic de utilaje agicole și construcții a decis că este momentul să mai facă un pas și să doboare vechiul record.

Pentru moment, JCB nu au venit cu detalii complete despre modificările aduse lui JCB Fastrac Two, însă ne așteptăm ca motorul diesel de 7.2 litri cu șase cilindri să fi fost preluat de pe varianta Fastrac 8000. În cazul vechii variante, motorul oferea 1.000 de cai putere.

„Este o sarcină dificilă să reușești să faci un tractor agricol de 5 tone să ajungă până la 240 km/h, iar mai apoi să oprească în siguranță”, a declarat Tim Burnhope, reprezentantul JCB.

VEZI ȘI: Ver.di pregătește o grevă a șoferilor de autobuz din regiunea Hessen

Noul record de viteză a fost stabilit pe pista aeroportului Elvington din York, iar conform JCB, media de viteză pentru cele două runde (pentru omologarea unui record se parcurge traseul de două ori, în sensuri diferite) a fost de 218.72 km/h.

Tractorul a fost pilotat de Guy Martin, un mecanic britanic de camioane în vârstă de 38 de ani, mai cunoscut publicului ca motociclist și prezentator de televiziune a unor proiecte bazate pe inginerie, fiind asemănat cu regretatul Fred Dibnah.

JCB Fastrac Two este cel mai rapid tractor agricol din lume

Mai mult decât atât, pe parcursul unei ture, tractorul a reușit să ajungă la o viteză maximă de 248 km/h. Vechiul record stabilit de JCB fusese de „doar” 166.7 km/h.

„Suntem extrem de încântați că am reușit chiar să depășim aceste ținte”, a completat Tim Burnhope.

Britanicii de la JCB nu sunt la primele recorduri de viteză stabilite cu motoare diesel, în 2006, Andy Green reușind să stabilească un nou record mondial la bordul proiectului JCB Dieselmax.

Din aceeași categorie...

Back to top button