ȘtiriTruck Racing

Jochen Hahn și IVECO au câștigat sezonul FIA ETRC 2019

Pilotul german Jochen Hahn și IVECO au câștigat ediția 2019 a Campionatului European de Curse de Camioane (FIA ETRC) la piloți și echipe.

Anul acesta, Jochen Hahn și IVECO a preluat conducerea clasamentului FIA ETRC încă de la prima etapă din Misano, reușind să rămână acolo pe parcursul întregului sezon, ca într-un final să-și adjudece titlul atât la echipe, cât și la piloți.

Jochen Hahn și IVECO au câștigat sezonul FIA ETRC 2019

Prin cele 13 victorii – cel puțin una pe fiecare etapă – și încă 18 locuri pe podium, Jochen Hahn a cucerit cel de-al 6-lea titlu de campion. Mai mult decât atât, Die Bullen IVECO a reușit acest lucru chiar înainte de ultima etapă a campionatului care s-a desfășurat la Jarama, Spania.

VEZI ȘI: Echiparea cu anvelope de iarnă este obligatorie în Austria începând cu 1 noiembrie

Steffi Halm, în cel de-al doilea sezon ca lider al echipei Schwabentruck, a obținut un număr de 11 locuri pe podium și a încheiat sezonul 2019 al FIA ETRC pe locul al patrulea la general.

„Suntem foarte mândri de rezultatele deosebite obținute de echipa Die Bullen IVECO pe camioanele noastre Stralis, care și-au dovedit încă o dată capacitatea de a concura la cele mai înalte niveluri, în mod sigur și constant. A fost un efort în echipă al multor tehnicieni, ingineri și mecanici care au lucrat alături de piloți, iar la final acesta a fost recompensat cu un alt titlu în FIA ETRC”, a declarat Gerrit Marx, oficial IVECO.

IVECO a susținut echipa al cărui camion de competiție este un Stralis 440 E 56 XP-R de 5.3 tone, propulsat de un motor IVECO Cursor 13 care dezvoltă 1180 CP.

Aceste camioane sunt proiectate și echipate special pentru a atinge viteze de până la 160 km/h, viteza maximă permisă de reglementările sportive.

Din aceeași categorie...

Back to top button