Stiai ca

John Deere și o subsidiară BMW au dezvoltat buldoexcavatorul viitorului

Acesta a fost denumit Fixstern Backhoe, după procesul global BMW de dezvoltare și cercetare “fixed star”.

Americanii de la John Deere au prezentat primele imagini cu buldoexcavatorul viitorului dezvoltat împreună cu Designworks.

În cadrul târgului de utilaje de construcții Conexpo 2017 din Las Vegas, John Deere și BDesignworks, o subsidiară BMW Group, au anunțat dezvoltarea comună a buldoexcavatorului viitorului. Și, chiar dacă este una din cele mai ciudate colaborări ale industrie, trebuie să recunoaștem că rezultatul este unul spectaculos.

John Deere și o subsidiară BMW au dezvoltat buldoexcavatorul viitorului

Astfel, buldoexcavatorul viitorului prezentat la standul producătorului american de utilaje cu ajutorul realității virtuale se presupune că este mai simplu de utilizat și mai prietenos cu mediul. Revoluționarul utilaj a fost denumit Fixstern Backhoe, după termenul adoptat de BMW pentru procesul său global de dezvoltare și cercetare “fixed star”.

John Deere și BMW Designworks au stabilit patru obiective în cadrul acestui proiect: dezvoltarea unui utilaj capabil și robust, reducerea greutății cu 20%, a impactului asupra mediului cu 10% și a costurilor de producție, creșterea experienței de utilizare și nu în ultimul rând să răspundă cerințelor pieței prin flexibilitate și versatiitate.

VEZI ȘI: Patronatele din transporturi cer plafonarea tarifelor RCA până la finalul lui 2017

Fixstern Backhoe folosește materiale și inovații tehnologice în curs de dezvoltare, cum ar fi exoscheletul din metal ușor și sistemul de propulsie hibrid, care reconfigurează dramatic forma tradițională a buldoexcavatoarelor.

Nu în ultimul rând, Fixstern crește inteligența și conectivitatea utilajelor prin intermediul unei interfețe augmentate care sporește operarea, comunicarea dintre operator și supervizorul proiectului pentru o mai mare eficiență și control.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button