Jongleriile Petrom-ului cu preturile afisate pe site si la pompa

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) si-a aratat indignarea cu privire la scumpirea continua a carburantilor intr-un comunicat de presa:

In data de 4 februarie constatam ca PETROM avea probleme cu matematica, considerand ca o crestere de 4 bani/litrul de motorina duce la o majorare a pretului cu 6 bani/litru.
Urmarind siteul PETROM constatam ca in data de 8 aprilie compania a majorat din nou preturile, de asta data cu 9 bani/litrul de motorina, fapt care se regasea cu claritate pe site, iar in 19 aprilie se constata o noua majorare cu 9 bani/litru.

Jongleriile Petrom-ului cu preturile afisate pe site si la pompa

Ce ne atrage atentia? Faptul ca in 8 aprilie motorina Diesel EURO 5 comercializata de PETROM costa 5,24 lei/litru dupa ce fusese majorata cu 9 bani/litru (de la 5,15 lei/litru cat costa din 8 martie), iar in 19 aprilie pretul la acelasi sortiment de motorina este crescut cu inca 9 bani/litru dar ajunge sa coste tot 5,24 lei/litru, precizandu-se, pe aceeasi sursa, ca in data de 8 aprilie acest sortiment costa 5,15 lei/litru.
Avand in vedere informatiile contradictorii provenite din aceeasi sursa, ajungem sa credem ca avea mare dreptate Catavencu pe care il putem parafraza spunand ca „pretul la carburantii PETROM se mareste, dar se micsoreaza si totusi ramane constant insa, cu toate acestea, nu se poate sa nu creasca”.

In acest context, cand PETROM nu prea mai stie ce face cu preturile, noi ne oferim sa ii dam o mana de ajutor. Putem ajuta aceasta companie sa-si actualizeze datele de pe site, o putem ajuta si in problemele de aritmetica si nu in ultimul rand, o putem ajuta sa inteleaga ca, si in cazul in care isi creste profitul pe seama evolutiei cotatiilor internationale ale petrolului – desi petrolul romanesc, bun, rau cum este, nu atinge aceste cotatii – i-ar fi de mare ajutor sa prezinte public cum isi formeaza pretul de distributie la carburant si cum ajunge sa coste un litru de „reziduu” petrolier cat un litru de produs primar de distilare„.

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Grigore

    27/04/2011 at 3:35 PM

    O sa facem transport cu boii… la cum scumpesc astia carburantul. Si macar daca ar avea vreun motiv clar. Nimeni n-a reusit in tara asta sa gestioneze resursele. Se incurajeaza si furtul de motorina, doarece cei care folosesc turisme vor fi si mai interesati ca cumpere de la soferii de camion. Trebuie facut ceva. Foarte frumoasa initiativa untrr dar… in afara de ei? ala, hagiu si care mai erau pe la arad unde sunt?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.